avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzatii calomnioase - demersuri, rezultate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzatii calomnioase - demersuri, rezultate

Ma confrunt cu o situatia la care vreau solutionare rapida.
Voi vorbi in numele unei apropiate care a suferit o acuzatie calomnioasa ceea ce a determinat-o sa renunte la locul de munca.

Situatia se rezuma astfel:
La locul de munca, postul ei de dispecer ii da putere legata de venitul celor care livreaza produse. Unul dintre livratori este un domn batran, care nu se stie exact care este functia acestuia, insa el se mai ocupa si de livrari.
O mica caracterizare a dansului ar fi ca este un cautator de atentie, considera ca tot ceea ce zice este adevarat si drept.

In acest conflict intra 4 persoane (denumiti prin litere pentru anonimitate):
- ea, pe postul de livrator (A)
- domnul batran care a facut acuzatia calomnioasa (B)
- alte 2 persoane ce sunt oarecum intr-o relatie (C - femeie, D - barbatul).

Domnul batran (B) a fost de parere ca A face favoruri profesionale domnului D, drept urmare B se duce la C caruia ii spune (citez) "C, ai grija ca D te inseala cu A" (A si C se inteleg foarte bine).

Acuzatia consider ca este destul de serioasa punand pe A intr-o postura de "usuratica" ceea ce a determinat-o sa renunte la locul de munca.

Eu va intreb daca exista metoda legala prin care se poate face ca B sa fie tras la ranspundere pentru acuzatia sa, in consecinta, sa fie tras la raspundere privind pierderile financiare de care este nevoita sa sufere A in momentul actual.

Daca da, care sunt pasii de urmat si care ar fi posbiliele rezultate.

Sper ca nu am derutat atat de mult utilizand litere pe post de numiri.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:00, 8 Decembrie 2010
"Acuzatia calomnioasa" nu este prevazuta de legea in vigoare
Pe de alta parte,insulta si calomnia,proba veritatii respectiv art 205,206,207 Cod penal ,in temeiul deciziei nr 8/18X2010 promovata de procurorul general la PICCJ,nu au norme in vigoare
Contactati persoana calificata care analizand succesiunea evenimentelor, eventual probele,se poate pronunta concret asupra oportunitatii eventualelor demersuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare,calomnie,santaj ultras_fabian ultras_fabian buna seara am o problema cu un fost prieten,care mi-a furat un lucru de valoare in lipsa mea profitand de faptul ca avea acces la cheia portii (stau la ... (vezi toată discuția)
Daune morale GFM GFM În condiţiile în care am fost acuzat de tulburare de posesie, faptă prevăzută de art. 220 alin. 1, C.P, s-a dat NUP, mai mult, am anulat în instanţă ... (vezi toată discuția)
Calomnie dumitru2000 dumitru2000 in ziarul X a fost calomniata o persoana. Persoana vrea sa dea in judecata -plangere penala- atat ziarul cat si zutorul articolului. ... (vezi toată discuția)