avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Buna seara,

Daca nu am efectuat in totalitate concediul de odihna pe 2010, pot efectua restul de zile de concediu in anul 2011 ??? Pentru ca, din cauza volumului de munca, am trecut mereu dintr-un an in altul cu 2-3 saptamani de concediu neefectuat. Pana in 2010 am putut efectua restul din 2008 in 2009, din 2009 in 2010 si asa mai departe....Dar am inteles (din auzite, nu am citit in reglementarile in vigoare) ca de anul viitor nu va mai fi posibil !
Din CCM-ul companiei unde lucrez nu se intelege clar.....mentionez ca este o companie de stat.....
Vreau sa stiu ce prevede legislatia in vigoare pentru ca nu poate stabili CCM-ul reguli mai restrictive decat Codul Muncii sau alte legi ce tin de dreptul muncii, nu ?
Nu vreau sa pierd zilele respective pentru ca sunt banii mei !
Deasemenea in cazul in care, sa zicem, demisionez anul viitor, am dreptul sa mi se plateasca, pe langa zilele de concediu aferente 2011 pana la momentul demisiei si cele ramase neefectuate, aferente 2010 ??
Multumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: d_artemis , utilizator 16:39, 9 Decembrie 2010
Veti efectua concediul restant pe 2010 pana la sfarsitul anului 2011:
Art.141 (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
ContSters42179, utilizator
Art.60 alin.2 din CCMN prevede ca, cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.
Daca va dati demisia inainte de a efectua zilele de CO restante din 2010, acestea se vor plati. Se vor plati si zilele de CO pe 2011 la care aveti dreptul pana la momentul demisiei dar pe care nu le-ati efectuat.
O zi placuta!
Multumesc muuuuuult pentru raspunsuri !!!
Tuturor !! :love1:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neefectuat lefteriu_adrian lefteriu_adrian buna ziua. m-am angajat in februarie 2009 la o firma, la care lucrez si acum si nu am avut concediu de odihna pe 2009, pe 2010 am avut doar 10 zile. In cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna obligatoriu cris2279 cris2279 Buna ziua, As avea cateva nelamuriri in ceea ce priveste concediul de odihna : 1. Am inteles (de la al nostru ITM) ca fiecare angajat este obligat sa isi ia ... (vezi toată discuția)
Concediu 2008 i0n i0n va salut, lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata 24 de zile de concediu pe an din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)