Daca nu am efectuat in totalitate concediul de odihna pe 2010, pot efectua restul de zile de concediu in anul 2011 ??? Pentru ca, din cauza volumului de munca, am trecut mereu dintr-un an in altul cu 2-3 saptamani de concediu neefectuat. Pana in 2010 am putut efectua restul din 2008 in 2009, din 2009 in 2010 si asa mai departe....Dar am inteles (din auzite, nu am citit in reglementarile in vigoare) ca de anul viitor nu va mai fi posibil !
Din CCM-ul companiei unde lucrez nu se intelege clar.....mentionez ca este o companie de stat.....
Vreau sa stiu ce prevede legislatia in vigoare pentru ca nu poate stabili CCM-ul reguli mai restrictive decat Codul Muncii sau alte legi ce tin de dreptul muncii, nu ?
Nu vreau sa pierd zilele respective pentru ca sunt banii mei !
Deasemenea in cazul in care, sa zicem, demisionez anul viitor, am dreptul sa mi se plateasca, pe langa zilele de concediu aferente 2011 pana la momentul demisiei si cele ramase neefectuate, aferente 2010 ??
Multumesc anticipat !!
Veti efectua concediul restant pe 2010 pana la sfarsitul anului 2011:
Art.141 (3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Art.60 alin.2 din CCMN prevede ca, cand din motive neimputabile salariatului acesta nu si-a efectuat integral concediul de odihna pe anul in curs, restul de concediu se va acorda pana la sfarsitul anului urmator, in perioada solicitata de salariat.
Daca va dati demisia inainte de a efectua zilele de CO restante din 2010, acestea se vor plati. Se vor plati si zilele de CO pe 2011 la care aveti dreptul pana la momentul demisiei dar pe care nu le-ati efectuat.
O zi placuta!
Co neefectuat
lefteriu_adrian
buna ziua.
m-am angajat in februarie 2009 la o firma, la care lucrez si acum si nu am avut concediu de odihna pe 2009, pe 2010 am avut doar 10 zile.
In cazul ... (vezi toată discuția)
Concediu 2008
i0n
va salut,
lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata
24 de zile de concediu pe an
din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)