avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara Student facultate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara Student facultate

Buna...as dori si eu daca se poate sa ma ajutati sa formulez o cere de chemare in judecata pt plata pensiei alimentare....nu am avut timp sa umblu la inceputul facultati, e tarziu acuma? daca nu un ex de cerere daca se poate in care sa se specifice sa plateasca de la inceputul anului universitar....

Va multumesc, si ma scuzati daca daca nu sunt prea clar.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:45, 9 Decembrie 2010
Nu se poate solicita retractiv cererii de chemare in judecata.Cred ca ar fi mai potrivt sa va faca cererea.
De la inceputul anului universitar nu aveti sanse,dar puteti obtine de acum incolo...
Domnule Presedinte,
Subsemnatul........................,domiciliat in.....................str..............nr............,sector/judet....................,prin prezenta chem in judecata si personal la interogatoriu pe tatal meu,paratul................domiciliat in.........str.........................nr..............,setc/judet...........,care lucreaza in calitate de...............la.........................,cu sediul in...........................,str.................nr...,sect/jud......... pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa dispuneti obligarea acestuia la plata unei
PENSII DE INTRETINERE .
In fapt:

Sunt fiul paratului,astfel cum rezulta din certificatul de nastere seria......nr..........emis de Primaria.............pe care il depun in copie atasat la dosar.
In prezent sunt student in anul........la Facultatea...............astfel cum rezulta din adeverinta nr..........din.............. emisa de Facultatea...........

Intrucat in prezent nu am suficiente mijloace de subzistenta pentru a urma facultatea si a ma intretine,va rog sa dispuneti prin sentinta pe care o veti pronunta obligarea tatalui meu............la plata unei pensii de intretinere in favoarea mea,pe durata studiilor,nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.

In drept:
Imi intemeiez actiunea in conf.cu prevederile art.86,94 c.fam,225 c.pr.civ.

Semnatura
Data

Anexe:
1.certificat de nastere
2.adeverinta de studii nr......./din......
3.copie de pe sentinta nr..........din.......,pronuntata de Judecatoria.....privind divortul parintilor mei


Domnului Presedinte al Judecatoiriei.....................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere prelungire pensie intretinere,copil major,dar inca la studii ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa-mi spuna cineva cum se intocmeste aceasta cerere de prelungire a pensiei de intretinere a copilului,pe care o sa ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata pentru plata pensiei alimentare edymanuel2000 edymanuel2000 tatal meu a chemat-o pe mama in instanta sa ii ceara diminuarea pensiei alimentare pentru noi 3 copii ( eu fiind major si fratii mei minori ) spunand ca eu nu ... (vezi toată discuția)
Cerere pentru continuare pensie alimentara, va rog, ajutor birzumihai birzumihai Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. Parintii mei sunt divortati. Conform hotararii de divort, tatal meu trebuie sa-mi plateasca pensie alimentara pana la ... (vezi toată discuția)