Buna...as dori si eu daca se poate sa ma ajutati sa formulez o cere de chemare in judecata pt plata pensiei alimentare....nu am avut timp sa umblu la inceputul facultati, e tarziu acuma? daca nu un ex de cerere daca se poate in care sa se specifice sa plateasca de la inceputul anului universitar....
Va multumesc, si ma scuzati daca daca nu sunt prea clar.
Domnule Presedinte,
Subsemnatul........................,domiciliat in.....................str..............nr............,sector/judet....................,prin prezenta chem in judecata si personal la interogatoriu pe tatal meu,paratul................domiciliat in.........str.........................nr..............,setc/judet...........,care lucreaza in calitate de...............la.........................,cu sediul in...........................,str.................nr...,sect/jud......... pentru ca prin hotararea pe care o veti pronunta sa dispuneti obligarea acestuia la plata unei
PENSII DE INTRETINERE .
In fapt:
Sunt fiul paratului,astfel cum rezulta din certificatul de nastere seria......nr..........emis de Primaria.............pe care il depun in copie atasat la dosar.
In prezent sunt student in anul........la Facultatea...............astfel cum rezulta din adeverinta nr..........din.............. emisa de Facultatea...........
Intrucat in prezent nu am suficiente mijloace de subzistenta pentru a urma facultatea si a ma intretine,va rog sa dispuneti prin sentinta pe care o veti pronunta obligarea tatalui meu............la plata unei pensii de intretinere in favoarea mea,pe durata studiilor,nu mai tarziu de implinirea varstei de 26 de ani.
In drept:
Imi intemeiez actiunea in conf.cu prevederile art.86,94 c.fam,225 c.pr.civ.
Semnatura
Data
Anexe:
1.certificat de nastere
2.adeverinta de studii nr......./din......
3.copie de pe sentinta nr..........din.......,pronuntata de Judecatoria.....privind divortul parintilor mei
Domnului Presedinte al Judecatoiriei.....................