avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... jurist spital
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

jurist spital

Salut! Deschid acest subiect nou si vin cu o intrebare.. Stie cineva ce atributii are un consilier juridic al unui spital, cu ce fel de probleme se confrunta?.. Astept raspunsurile voastre.. poate chiar din partea unor astfel de consilieri care lucreaza in spitale.

Multumesc anticipat!

P.S.:in cazul unui absolvent care a terminat in vara lui 2007 si care doreste un astfel de post, este necesar efectuarea acelui stagiu care este stipulat in statutul consilierului juridic?..
Te poate angaja, iar in caz de litigiu, avand in vedere ca regula generala este ca sunteti subordonati ASP-urilor, te pot ajuta juristii de acolo.
Sunt si eu jurist la o unitate sanitara. Mai intai doresc sa fac o precizare si anume ca cei angajati in unitatile sanitare care presteaza servicii sanitare sunt personal contractual si nu au statut de functionar public. Functionar public este juristul din cadrul Directiei de Sanatate Publica. Activitatea unui consilier juridic intr-un spital
- recuperea cheltuielilor de spitalizare ( art.313 din Legea 95 din 2006 privind reforma in domeniul sanatatii)
- tot ce inseamna avizare si consultare achizitii publice OUG 34/2006, HG 925/2006
- activitate resurse umane si personal , respectiv litigii de munca in special drepturi salariale
- contracte comerciale etc. In concluzie o activitate diversificata, stufoasa dar ... frumoasa ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum treci de la consilier juridic debutant la consilier juridic gradul 4 maier_raul2000 maier_raul2000 ma puteti sfatui si pe mine cu privire la procedura de trecere de la consilier juridic grad debutant la consilier juridic gradul IV, mentionez ca sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic angajat la srl dar fara sa fie admis in ccj Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Dat fiind ca C.O.R.-ul nu mai contine \"jurist\", ci doar \"consilier juridic\", o persoana care a absolvit dreptul si doreste sa fie angajat la un SRL, poate ... (vezi toată discuția)
Statut si legi aplicabile consilierilor juridici functionari publici Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri cineva care statute si legi sunt pana la urma aplicabile consilierilor juridici cu statut de functionar public ?? In legea 514 scrie ... (vezi toată discuția)