avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Speta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Speta

Sotul si sotia sunt proprietarii unui apartament, pe care il doneaza singurului mostenitor,pastrand dreptul de uzufruct. Dupa o scurta perioada de la donatie, sotul moare si sotia se recasatoreste. Aceasta face un copil cu noul sot. Acest copil poate ataca donatia facuta de mama sa, impreuna cu fostul sot, singurului copil de la acea data? Acest nou copil, este mostenitor rezervatar la ceva ce a fost donat inainte de nasterea lui?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 10:04, 10 Decembrie 2010
In general, orice act de donatie poate fi atacat pe persoanele ce justifica un interes.
Ca mostenitor rezervatar, poate ataca orice liberalitate, facuta de autorul sau si care aduce atingere rezervei succesorale ce i se cuvine, insa numai dupa decesul donatorului.
buna ziua.
acest act va putea fi atacat dupa decesul donatoarei si numai in cazul in care prin aceasta liberalitate s-ar incalca rezerva succesorala a acestui descendent.
termenul in care poate fi promovata o astfel de actiune este de 3 ani de la deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia e sigura? anonimiu anonimiu Buna ziua! Sunt casatorit de 2 ani.Am o casa cumparata inainte de casatorie pe numele meu si un apartament tot pe numele meu cumparat in timpul casatoriei bun ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil obtinut prin mostenire cristinaj cristinaj Buna ziua, O persoana a mostenit cu drept legal un apartament. Ea il doneaza cu titlu gratuit si fara alte obligatii unui nepot. Donatoarea este casatorita ... (vezi toată discuția)
Contract atacabil? calapodsud calapodsud Buna ziua! Amurmatoarea intrebare Sunt copil din prima Casatorie a tatalui.Parintii au divortat si tata s-a recasatorit in alt judet cu o femeie care la ... (vezi toată discuția)