avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator gravida
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator gravida

1.sunt un angajator privat, mai am 2 sapt pana la nastere.
cred ca am facut o greseala. nu am anuntat la ITM ca am o angajata gravida (chiar eu). #-o
ce consecinte are asta? ma poate ajuta cineva?

2. nu mi-am luat concediu prenatal. dupa ce nasc, ce ar trebui sa fac pt concediu postnatal si cic? sa merg la medicul de familie, la itm, la primarie? nu prea mi-e clar :">

3. momentan sunt angajata pe o firma a carei activitate as vrea sa o suspend, si ca urmare, mi-am desfacut ctr de munca de azi si o sa fiu angajata pe o alta firma noua, tot a mea, incepand de maine. afecteaza in vreun fel cic?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 15:20, 9 Decembrie 2010
1. Daca inca nu ati nascut, mai puteti face adresa catre ITM pentru informare.
2. Nu este obligatoriu sa va luati concediu prenatal in intregime (63 zile). Puteti sa va luati mai putin daca starea dvs va permite. In mod normal concediul de sarcina si lauzie este de 126 zile: 63 inainte de nastere si 63 dupa nastere. Este concediul medical eliberat de medic. Acest concediu poate fi impartit inegal inainte si dupa nastere. Cum spuneam nu e obligatoriu sa va luati cele 63 de zile inainte de nastere dar sunteti obligata sa va luati minim 42 zile dupa nastere. Daca dupa nastere va raman mai mult de 63 de zile, le puteti lua fara probleme prin certificat medical eliberat de medic. Dupa epuizarea celor 42 zile dupa nastere (sau a celor 126 zile daca alegeti sa va luati integral tot concediul) puteti intra in CIC. Pentru acesta mergeti la primarie.
3. Daca inceteaza contractul cu data de azi (inseamna ca azi e prima zi in care nu mai lucrati la firma respectiva) si tot cu data de azi trebuie sa va incadrati la cealalta firma pentru a avea continuitate.
multumesc=D>
Nu trebuia sa anuntati ITM-ul
Art. 7/OU 96/2003
În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care angajatorul a fost anunţat în scris de către o salariată că se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 lit. c) - e), acesta are obligaţia să înştiinţeze medicul de medicina muncii, precum şi inspectoratul teritorial de muncă pe a cărui rază îşi desfăşoară activitatea.
(Adica nu ati facut o cerere prin care sa va anuntati ca sunteti insarcinata :)))))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri concediu post si prenatal AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Am mai multe intrebari legat de acest subiect 1) Cate zile minime trebuie sa isi ia angajata ca si concediu prenatal? Am inteles ca sunt 126 zile in total, ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru sarcina si lauzie- explicatii, pasi de urmat macko macko Buna ziua, sunt insarcinata in luna a 2-a, si a-si avea o nelamurire, in legatura cu [b]CONCEDIUL PENTRU SARCINA SI LAUZIE[/b] Concediu pentru sarcina si ... (vezi toată discuția)
Medicul de familie nu ma lasa sa intru in prenatal! Mabel Mabel Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta. Sunt insarcinata in 29 de saptamani si vreau sa intru in concediu prenatal insa medicul meu de familie ... (vezi toată discuția)