avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare cu uzufruct se poate desfiinta in ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare cu uzufruct se poate desfiinta in ce conditii??

Mai mult de atat exista o vanzare-cumparare cu uzufruct pt cei 2 sotii ,pe apartament dinainte de moartea tatalui,v-c care sa facut de cei doi soti nepoatei tatalui,acesta este acum decedat si nepoata sta cu bunica in acest apartament,bunica care tot spune ca o da afara pe nepoata din apartament.
Tinand cont ca bunicul a murit poate bunica sa o dea afara pt ca sa redus la jumatate dreptul de uzufruct ?
Nepoata a facut si imbunatatiri in apartament de g-f,termopane,mobila etc
Vanzarea cu uzufruct implica cel putin trei parti: vanzator-cumparator-persoana care beneficiaza de uzufruct.
Fara acordul tuturor partilor nu se poate schimba actul de proprietate.
Uzufruct-Drept acordat unei persoane de a se folosi pe deplin de un bun care aparține altei persoane și pe care trebuie să-l restituie la încetarea acestui drept.
contractul de vanzare cumparare incheieat in conditiile prezentate de catre dvs este prezumat de lege ca fiind in realitate un contract de donatie. ( pt ca se prezuma ca nu s-a platit pretul, ceea ce sunt sigur ca este valabil si in situatia prezentata de dvs.)
Puteti sa imi spuneti ceva concret?
Referitor la dreptul de uzufruct al bunicii se reduce la jumatate odata cu moartea bunicului,pastrandu-se doar dreptul bunici?
Nu, dreptul de uzufruct nu se injumatateste, el subzista pana la stingerea lui intr-una din modalitatile prevazute de lege, in speta dvs. la decesul uzufructuarei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire legala care sunt cotele partilor? claudiughebauer claudiughebauer Tatal moare si lasa sotia cu care nu are copiii si 3 copiii din alta casatorie cum se imparte apartamentul de 2 camere???Apartament cumparat de parinti ... (vezi toată discuția)
Donatie sau vanzare-cumparare? mraicu2004 mraicu2004 Va supun atentiei urmatoarea problema a unei rude apropiate: In urma decesului sotului, a ramas un apartament(dobandit de ambii soti in timpul casatoriei). ... (vezi toată discuția)