avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

vatamare corporala

buna ziua. in urma cu 2 luni am fost implicat intr-un accident din care a rezultat ranirea uunei persoane ce a necesitat spitaizare de 7 zile.dupa iesirea din spital dansul a depus plangere impotriva mea si-a luat certificat medico-legal din care rezulta ca a necesitat ingrijiri medicale intre25-30 de zile..Din primele cercetarii ale politiei rutiere s-a constattat culpa comuna.. Am vb cu dansul lamultum telf dorind sa terminam pe cale admiabila dar el mi-a cerut o suma mult peste posibilitatile mele sugerandu-i ca poate sa si-o rcupereze de la rca care despagubeste si vatamariel corporale.el nu vrea sa depuna cerere la rca deoarece nu are acte doveditoare..Multumindu-va anticipat astept un sfat trebuie sa imi iau un avocat pentru parchet?
Cel mai recent răspuns: laurentiu2010 , utilizator 10:17, 10 Decembrie 2010
Fata de aspectele mentionate,avand in vedere imposibilitatea solutionarii amiabile,pentriu o buna reprezentare si aparare a intereselor dvs se impune sa apelati la servicile unei persoane avizate
In mod cert ,contactati un avocat.Nu va speriati,trebuie analizata atent speta.Este vatamare corporala din culpa,presupun ca nu aveti antecedente penale,asa ca....problema s-ar pune mai mult pe latura civila.Sau incercati sa ajungeti la o intelegere amiabila cu partea vatamata prin intermediul unui mediator.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
andymaurul, utilizator
nu am ami avut accidente asa grave nici probleme pe latura penala tin sa precizez ca in momentul accidentului soferul(partea vatamata0 se afla si subinfluenta bautirilor alccolice.eu am mers la rca si dansul nu doreste acest lucrul pe cale admiabila rca il poate despagubii?
laurentiu2010, utilizator
Depinde de probele administrate in cauza.Noi nu putem sti care sunt circumstantele si probele administrate de catre organul de urmarire penala.

andymaurul
andymaurul, utilizator
inca o intrebare daca ma inteleg cu el
si isi retrage plangerea mai tarziu o luna doua mai poate depune una impotriva mea sau cazul mai poate fi redeschis ? eu cum ma pot apara va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 17 Decembrie 2010
laurentiu2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soluționare dosar penal accident circulație: care sunt termenele când părțile se împacă în fața unui notar? claris05desi claris05desi As dori daca se poate niste raspunsuri la cateva intrebari. La mijlocul luni septembrie fiica-mea a fost implicata intr-un accident de masina, vinovata este ia ... (vezi toată discuția)
Accident rutier ,produs din vina ambilor conducatori auto montemir montemir In situatia in care accidentul s-a produs din vina ambilor conducatori auto si numai unul a suferit rani usoare ,acesta poate cere despagubiri morale si ... (vezi toată discuția)
Accident din culpa anti-coade anti-coade in cazul unui accident din culpa pe lam produs absolut neintentionat sunt dat in judecata de catre victima ce consecinte pot avea la sfarsitul procesului?nu ... (vezi toată discuția)