avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare online-litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare online-litigiu

Buna ziua! Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca se merita sau nu sa intentez proces unei persoane. Va spun pe scurt problema..poate ma ajutati macar cu un sfat..... Prietenul meu, domiciliat in Arges, a vandut prin intermediul unui site de specialitate un telefon in valoare de 150Ron unei persoane din judetul Alba. Livrarea urma sa se faca prin firma Fan curier la domiciliul cumparatorului, acesta cunoscand si suportand taxele de transport,el insusi interesandu se de costul livrarii. Dupa cateva discutii la telefon, prietenul meu a trimis coletul la adresa specificata, insa cumparatorul vaznd cat are de plata, mai mult decat credea el ca il va duce transportul, refuza sa ridice coletul. Costul era ridicat deoarece cumparatorul locuieste intr o zona in care nu exista un sediu al firmei repective si a fost taxat suplimentar in functie de nr de km. Acum, suntem obligati sa platim transportul dus-intors si sa mai asteptam si 2 saptamani caci atat dureaza un retur. As dori sa l chem in judecata, in primul rand pt felul in care a vb cu noi si s a comportat si sa l oblig la plata cheltuielilor ocazionate de trimitere coletului. Pot aduce drept probe: discutia pe siteul respectiv, factura detaliata atat cu nr formate, cat si primite, chitanta de la firma de curierat, proba cu martori si nu in ultimul rand calificativele de pe site ul respectiv(acele calificative,pozitive, negative, se acorda in urma diverselor vanzari), eu avand 12 calificative pozitive, iar cumparatorul nici unul. As vrea sa stiu daca am castig de cauza sau imi pierd vremea degeaba. Va multumesc si va rog nu ocoliti intrebarea mea
Parerea mea este ca va pierdeti timpul pentru o suma nesemnificativa.
Buna ziua !
Consider ca nu aveti sanse de reusita in demersul pe care doriti sa il faceti pt simplul motiv ca nu exista un act legal angajant semnat de parti , in temeiul caruia sa actionati . Riscul a fost si va fi in continuare al dvs. , in astfel de situatii .... Consider ca nu sunt relevante discutiile purtate pe site etc. enumerate de dvs. ....
Si eu sunt de parere ca este cam mare deranjul.
Dupa parerea mea, puteti castiga procesul daca veti dovedi cele sustinute de dvs. in instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am vândut un telefon către yzzy, iar zilele trecute ... Ingrid Cristina Ingrid Cristina Bună ziua, Am vândut un telefon către Yzzy, iar zilele trecute a venit curierul sa ii predau telefonul, cei de la FAN CURIER, iar a doua zi am fost sunata ... (vezi toată discuția)
O mica afacere cu haine s.h. care ar fi riscurile? ell3na ell3na In primul rand buna seara! Un prieten a facut un site pe care urmeaza sa postam spre vanzare haine S.H. El a cumparat domeniul si este si administrator al ... (vezi toată discuția)