Subsemnata, &...&...&...&...&..., domiciliata in &...&...&...&...&...&...&...&...&..., chem in judecata pe &...&...&...&...&...&...&...&..., domiciliat in &...&...&...&...&...&...&...&...&...&..., pentru ca in contradictoriu cu acesta si in baza probelor administrate sa pronuntati o hotarire de recunoastere a sentintei de divort pronuntate de Judecatoria ...Sua) in dosarul cu nr. .......... la data de .
In fapt : In anul &...&...&...., subsemnata si piritul am solicitat, prin actiune comuna, instantelor judecatoresti din Sua , desfacerea casatoriei noastre.
Asupra acestei cereri s-a pronuntat Judecatoria din ......., admitind-o si pronuntind desfacerea casatoriei noastre.
Fata de cele de mai sus si dat fiind faptul ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art 167 din Legea nr.105/1992 (cu privire la recunoasterea hotaririlor judecatoresti straine), solicit admiterea actiunii asa cum a fost formulata si pronuntarea unei hotariri de recunoastere a "sentintei de divort" pronuntata de Judecatoria din .......
In drept: art. 167 si art. 172 din L 105/1992, art.2 alin 1 lit. d si art. 109C.pr.civ.
modelul acesta de cerere il vazusem si eu pe net..dar nu mi-a placut ....nu cred ca este in contradictoriu cu fostul/fosta sot/sotie
si ce anume ceri sa recunoasca "sentinta" sau efectele sentintei..