avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi poate da cineva un model de cerere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi poate da cineva un model de cerere

As dori un model de cerere catre Tribunal, de recunoastere a hotararii de divort data in strainatate (SUA)
Ma poate ajuta cineva..
Multumesc
Cel mai recent răspuns: actoru_vlad , utilizator 12:49, 10 Decembrie 2010
Domnule Presedinte,

Subsemnata, &...&...&...&...&..., domiciliata in &...&...&...&...&...&...&...&...&..., chem in judecata pe &...&...&...&...&...&...&...&..., domiciliat in &...&...&...&...&...&...&...&...&...&..., pentru ca in contradictoriu cu acesta si in baza probelor administrate sa pronuntati o hotarire de recunoastere a sentintei de divort pronuntate de Judecatoria ...Sua) in dosarul cu nr. .......... la data de .

In fapt : In anul &...&...&...., subsemnata si piritul am solicitat, prin actiune comuna, instantelor judecatoresti din Sua , desfacerea casatoriei noastre.
Asupra acestei cereri s-a pronuntat Judecatoria din ......., admitind-o si pronuntind desfacerea casatoriei noastre.
Fata de cele de mai sus si dat fiind faptul ca sunt indeplinite conditiile prevazute de art 167 din Legea nr.105/1992 (cu privire la recunoasterea hotaririlor judecatoresti straine), solicit admiterea actiunii asa cum a fost formulata si pronuntarea unei hotariri de recunoastere a "sentintei de divort" pronuntata de Judecatoria din .......

In drept: art. 167 si art. 172 din L 105/1992, art.2 alin 1 lit. d si art. 109C.pr.civ.

:(
modelul acesta de cerere il vazusem si eu pe net..dar nu mi-a placut ....nu cred ca este in contradictoriu cu fostul/fosta sot/sotie
si ce anume ceri sa recunoasca "sentinta" sau efectele sentintei..

Oricum, multumesc loredanapais pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transcriere divort canada CINAO CINAO Eu am procura notariala pentru un verisor din Canada sa-i transcriu divortul din Canada aici in tara.El este din Roman, dar casatoria a fost oficiata in Iasi. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in romania a divortului pronuntat in s.u.a. Gianni1971 Gianni1971 Am divortat in S.U.A. in anul 2000 in urma unei casatorii inregistrate in Romania si acum trebuie sa inregistrez in Romania acest divorrt. M-am interesat deja ... (vezi toată discuția)
Cerere exequaor infiere fata in israel in vederea obtinerii cetateniei romane drbutilca drbutilca Fratele si cumnata cetateni romani si israelieni au infiat o fata in Israel si doresc sa aiba si ea cetatenia romana. Am fost imputernicit sa-i reprezint la ... (vezi toată discuția)