avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu fara plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu fara plata

va rog sa imi spuneti daca pentru concediu fara plata,mai putin de 30 zile ( 2-3 zile) cererea se depune la ITM pentru a fi trecut in cartea de munca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 16:53, 10 Decembrie 2010
Nu, dar nu vad de ce s-ar depune la ITM nici pentru o perioada mai mare.
Unde scrie ca trebuie anuntat ITM-ul in cazul unui concediu fara plata?
In cazul concediilor fara plata contractul de munca se suspenda prin acordul partilor (art 54, Codul muncii). In opinia mea acest lucru trebuie comunicat ITM-ului o data pentru ca suspendarea se face prin act aditional la contractul individual de munca, or fiecare modificare a CIM trebuie notificata ITM-ului si a doua oara pentru ca perioada concediului fara plata nu constituie vechime in munca.
In practica majoritatea ITM-urilor din tara vor notificare doar daca acest concediu este mai mare de 30 de zile, dar exista si judete in care ITM-ul cere notificare indiferent de durata concediului.
Nu am intocmit niciodata act aditional la suspendarea CIM pentru CFP si nu a fost nicio problema ca nu am notificat ITM-ul.
Eu spun ca, din moment ce CFP se vede pe statul de salarii si pe declaratiile lunare,nu mai este nevoie de asa ceva.
E suficeint sa existe cererea salariatului, aprobata de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata ortanda ortanda Buna ziua, Legea da dreptul la 30 zile calendaristice pentru concediul fara plata, deci sunt incluse si zilele de sambata si duminica. Angajatul poate semna ... (vezi toată discuția)
Preaviz somaj-concediu fara plata Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate considera perioada de preaviz ,concediu fara plata.Astfel,societatea a inmanat salariatului preavizul de concediere in ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)