avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nedumerire cu asociatia de locatarI!!!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nedumerire cu asociatia de locatarI!!!!

:((Sunt debransata de la sistemul centralizat de caldura,nu avem lumina pe scara,pt ce trebuie sa mai platesc un presedinte de asociatie,un contabil....in conditile in care eu nu beneficiez de nici un serviciu din parte lor?
Apa rece se plateste direct catre distribuitor,iar gunoiul la primarie....
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:01, 10 Decembrie 2010
Daca pe lista de plata afisata lunar platiti doar salarii, fara alte utilitati, servicii, reparatii, mi se pare fireasca intrebarea dumneavoastra si nu ar trebui sa platiti pe cineva care sa faca doar liste de plata cu salariile lor.
Dar, citind mai atent mesajul dv, va ca sunteti "debransata", dar numai dv sunteti debransata sau tot blocul!? Va trec conducte comune prin casa?
Platiti ceva pentru consumurile comune de caldura, energie, reparatii ale terasele, interfoane?
Aveti subsol comun cu coloane de apa, de canalizare, la bloc ce trebuie intretinut sau nu?
Repet, daca nu platiti nimic in afara de salarii, dumneavoastra si ceilalti vecini atunci nu are rost sa platiti pe cineva numai cu salarii. Preluati benevol conducerea asociatiei, oferiti-va dumneavoastra pentru functia de presedinte, alt vecin administrator, altul cenzor si nu luati bani celorlalti vecini pentru ocuparea formala a cestor functii in care nu trebuie sa faceti nimic, nu trebuie sa munciti, sa raspundeti, sa intocmiti documente, sa interveniti la avarii, sa raspundeti si sa rezolvati sesizarile, sa faceti documente lunar si sa le depuneti la fisc, cas, ITM, sanatate...
adriantot a scris:

interfoane?
Preluati benevol conducerea asociatiei, oferiti-va dumneavoastra pentru functia de presedinte, alt vecin administrator, altul cenzor si nu luati bani celorlalti vecini pentru ocuparea formala a cestor functii in care nu trebuie sa faceti nimic, nu trebuie sa munciti,

Responsabilitatea de administrator de imobile.,persoana fizica sau juridica nu este conditionata numai de interesul benevol.activitatea putand a se desfasura in conditiile legii numai pe baza de atestat sau autorizatie
Serios!?
Cititi legislatia si-o sa gasiti in HG 1588/2007:
Art. 17. -
(8) Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caldura anghel elena anghel elena am in bloc vreo 5 apertamente care si-au instalat singuri centrale fara sa intrebe pe nimeni.problema mea este ca daca nu au anuntat radet-ul vine caldura de ... (vezi toată discuția)
Despre administrator bloc claudiaracareanu claudiaracareanu Buna ziua, As dori sa va intreb in legatura cu administrarea unui bloc. Daca se renunta la administrator, cenzor, comitetul executiv si presedinte, ce ... (vezi toată discuția)
Buna - refuz stergere persoana de la intretinere ana199 ana199 pana in momentul de fata in apartament am figurat cu 1 persoana la intretinere.eu din noiembrie 2015 m-am mutat cu serviciul in alt oras, administratorul a ... (vezi toată discuția)