avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DESPRE ADMINISTRATOR BLOC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DESPRE ADMINISTRATOR BLOC

Buna ziua,
As dori sa va intreb in legatura cu administrarea unui bloc. Daca se renunta la administrator, cenzor, comitetul executiv si presedinte, ce variante ar fi pentu a ne plati cheltuielile blocului. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 18:48, 13 Februarie 2020
Fiind imobil de locuit in comun ,este greu de renunutat la asociatia de proprietari si la reprezentantii acesteia
Ati luat in calcul cine se va ocupa si cine va suporta intretinere si reparatii parti comune?
Periodic trebuie refacuta hidroizolatia la terasa ,intretinere reparatie instalatii parti comune apa+caldura
Daca renuntati la administrator cine va mai intocmeste cotele individuale intretinere ?
Daca renuntati la cenzor cine verifica si vizeaza pentru legalitate documentele asociatiei inclusiv listele lunare de intretinere ?
Cei care hotarasc sa se renunte la administrator, cenzor si presedinte cu siguranta au raspuns la intrebarea dumneavoastra, solutiile ar trebui discutate inainte de a se lua hotararile.
Legal se poate renunta la administrator si se angajeaza o firma de administrare, din pacate va trebui sa aveti comitet si cenzor.
dorim sa angajam o firma care sa se ocupe de administrare, dar cenzorul si comitetul trebuie obligatoriu angajati cu carte de munca si platiti? Nu se poate fara CIM?
Cenzorul va avea contract de mandat,nu trebuie CIM.Membrii comitetului nu au nevoie de nimic...doar nu le dati salarii.
Mare atentie la firmele de administrare.Am auzit de un caz in care firma nu a platit 2 luni utilitatile (deci nu au primit somatii) si apoi si-au declarat falimentul.
Pentru presedinte si cenzor se intocmesc contracte de mandat, daca cenzorul este extern se face un contract de prestari servicii. Cat despre partea financiara va doresc succes sa gasiti persoane care se implica, sa aiba si raspundere si sa lucreze gratis.

Alte discuții în legătură

Repartizare costuri caldura in bloc cu debransati de la radet gigiraut gigiraut Buna ziua,locuiesc intr-un bloc din sectorul “care este” si care bloc nu are restante la furnizorii de servicii. In bloc avem 40% apartamente debransate de ... (vezi toată discuția)
Locuiesc la bloc și mai mulți vecini ne-am debranșat de la ... sandutudorache sandutudorache Locuiesc la bloc și mai mulți vecini ne-am debranșat de la sistemul centralizat de căldură și am optat pt centrala proprie pe gaz. Acum administratorul ... (vezi toată discuția)
Unde poate fi reclamat administratorul? Anca1972 Anca1972 Buna ziua, As dori sa stiu unde poate fi depusa o reclamatie impotriva administratorului unei asociatii, avind in vedere ca: 1. asociatia noastra este ... (vezi toată discuția)