avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturile administratorului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturile administratorului

Cu ce drept administratorul poate sa-mi intre mie in apartament pentru citirea repartitoarelor. Inteleg, a fost o hotarare a asociatiei, dar sunt putin furios, datorita faptului ca inainte ni se cerea centralizarea acestora pe o foaie si depunerea intr-o cutiuta speciala, acum, prin cine stie ce hotarare, trebuie sa-l primesc de 2x pe luna in casa.

Odata pentru citirea apometrelor si odata pentru citirea repartitoarelor.

Nu mi se pare acceptabil sa fiu obligat sa mi se citeasca repartitoarele, in mod special in cat, la un apartament de 3 camere, care majoritatea timpului functioneaza doar 2 calorifere, deloc sau pe nivel mediu (nr 3), sa-mi vina o factura doar la caldura de 360 de ron pe luna octombrie.

Stiu ca mai sunt si alte subiecte pe acest forum, dar informatiile sunt foarte dispersate.
Ma intereseaza:
- Are drept administratorul sa intre la mine in apartament sa-mi citeasca repartitoarele?
- Ce lege li se aplica lor?
- Unde pot face o reclamatie si in ce masura ii afecteaza pe dansii acest lucru?

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:49, 11 Decembrie 2010
Nu stiu, poate sunt singurul care se simte vexat de acest lucru, dar nici politia nu-ti poate intra in casa, cum poate intra administratorul doar cu o simpla hotarare a asociatiei locatarilor, in mare parte intrucat noi nici n-am fost consultati.

Adica trebuie sa existe o arie legislativa in limita carora se pot lua astfel de decizii sau ei pot sa hotarasca orice?

La nivel international sunt probleme de propietate privata si cum se face ca unii furnizori nu-ti cer decat citirea contoarului general (sau comunicarea acestuia prin telefon) nu intrarea in fiecare camera?
e f.f.f.simplu: cereti sa nu vi se mai ia in consideratie nici repartitoarele si nici apometrele... o sa aveti intimitatea dorita.
ca s-ar putea sa va coste mai mult, asta-i alta treaba, da' ce mai conteaza
Daca sunteti membru al unei asociatii de proprietari puteti gasi baza legala de functionare a acestor asociatii in legea 230/2007. Referitor la accesul in apartament legea prevede:
Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul sau în spaţiul său al unui delegat al asociaţiei, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spaţiu. Fac excepţie cazurile de urgenţă, când accesul se poate face fără preaviz.

Este firesc sa se citeasca aceste apometre pentru a se putea repartiza costurile lunare pe lista de plata. Apoi este normal, in situatia cand se constata diferente mari, repetate intre consumul facturat de furnizor si consumurile predate de proprietari, sa se faca verificarea apometrelor, a sigiliilor, a instalatiilor sanitare cat mai des pana la depistarea si inlaturarea eventualelor avarii ce duc la pierderi de apa sau consumuri necontorizate.
Poate faceti un exercitiu teoretic si de ce nu chiar practic: puneti-va in situatia celor care conduc si administreaza asociatia si veniti cu alta solutie prin care realizati citirea si repartizarea consumului de apa. La urmatoarea adunare generala autopropuneti-va si deveniti membru in comitet sau presedinte venind si cu solutii noi pentru rezolvarea problemelor de acest fel.
Solutia, repartitoare si contoare cu citire de la distanta, prin unde radio.Aveti bani??????
Doamna Ogra, ori sunteti adminsitrator ori v-ati obisnuit sa vi se intre in apartament.

Eu cel putin nu vreau ca nenea administratorul sa intre sa-mi vada mobila, aparatura electrocasnica, samd.

Cu toate acestea, acest sistem se aplica doar la unii.

Intrebarea ramane deschisa, cu mentiunea ca alti furnizori accepta si citirea si predarea prin telefon a contoarului, iar daca se pune problema "de a insela" sunt formule matematice pentru a calcula diferentele, comparatie cu perioadele anterioare, etc.

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligat de către asociația de proprietari să instalez ... Colen Colen Pot fi obligat de către Asociația de Proprietari să instalez un nou apometru cu citire de la distanță în condițiile în care am instalat acum 3 luni un ... (vezi toată discuția)