In urma cu 2 luni, am fost implicat intr-un accident rutier. Pe E85 m-a tamponat un domn din spate, am completat constatu amiabil, mi a dat asigurarea etc. A 2 zi am mers cu actele la Carpatica, asiguratorul domnului, unde inspectorul mi a cerut sa vin cu asiguratul lor si cu masina acestuia pt a completa niste declaratii si a face poze masinilor implicate. problema e ca masina domnului nu se deplasa, iar el locuia la 60 de km de Iasi. Pana au ajuns cei de la asigurari sa o fotografieze(16 zile) domnul si a reparat masina, totusi Carpatica a fotografiat masina acestuia reparata, plus cateva elemente avariate pastrate in urma accidentului(faruri,aripa, radiator). Dupa toate astea mi au deschis dosar de dauna si mi au dat autorizatie de reparatie. Eu mi-am reparat masina si am achitata factura totala a reparatiei. Azi am primit refuzul dosarului pe motiv ca, nu se pot justifica avariile existente pe auto asigurat la data evenimentului rezulta ca impactul dintre cele autoturisme nu a avut loc.Ce pot sa fac? Cui sa ma adresez? Multumesc.
In astfel de cazuri trebuia sa luati acceptul asiguratorului (Carpatica in cazul dvs) pentru devizul de reparatii care vi s-a intocmit si in urma caruia v-ati reparat masina, situatie in care ati fi fost acoperit de refuzul asiguratorului. Ce puteti face?2 variante se intrevad: 1) sa dati asiguratorul in judecata ( dar dupa o amanuntita analiza a dosarului de dauna), sau2) sa va adresati CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor)
Solutia consultantului albastrel_2 este buna numai ca imi permit sa fac o inversare, adica mai intai la CSA si apoi la instanta. Intre acestea doua ar mai fi de facut si o chemare la conciliere cu asiguratorul.Pt ultima faza a bine sa va angajati unavocat specializat pe daune din asigurari.
Nu va mai pierde-ti timpul cu CSA o sa va raspunda ca ei nu au competenta (de fapt nici nu pot sa concep ei de ce exista???) in acest caz si trebuie sa va adresati instantei de judecata, va asigur de acest lucru pt ca si eu am trecut prin asta.
Direct la instanta cat mai repede posibil cu un avocat f. bun!
Asigurare
bogdan_leonard
salut,zilele trecute am lasat masina in parcare si la scurt timp a venit un domn la sediul unde muncesc ca sa-mi spuna ca mi-a busit masina. a doua zi am facut ... (vezi toată discuția)