avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa de timbru contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa de timbru contencios administrativ

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog frumos daca actiunea in contencios administrativ de restituire a taxei de poluare se taxeaza cu 39 lei? In concret este vorba de suma de 2798 ron
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 20:42, 9 Decembrie 2010
sunt scutite de taxa de timbru actiunile in contencios-administrativ.
athe a scris:

sunt scutite de taxa de timbru actiunile in contencios-administrativ.

Potrivit carei prevederi legale?
Dar L554/2004 prevede in art 17, alin 2 ca acestea se taxeaza conform taxarii cauzelor neevaluabile in bani. Ori, L146/1997 prevede in art 3 lit c ca se taxeaza cu 10 % din valoarea pretinsa dar nu mai mult de 39 lei.
intrucat ati formulat o actiune in contencios administrativ, solicitand restituirea taxei de poluare, si prin urmare cererea dvs are un caracter patrimonial, potrivit art. 3 lit. m, liniuta a2a din L. 146/1997 datorati o taxa judiciara de 10% din suma pretinsa, dar nu mai mult de 39 lei...

in situatia in care, tot pe calea unei actiuni in contencios administrativ, ati fi solicitat doar anularea unui act administrativ, fara a solicita insa si repararea pagubelor suferite, ati fi datorat doar o taxa judiciara de 4 lei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantumul taxei de timbru (restituire taxa auto) titi marina titi marina Va salut, cu stima Intrebare : care este valoarea taxei de timbru si timbru judiciar pentru o actiune in restituirea taxei de poluare auto? Multumesc, (vezi toată discuția)
actiune pentru restituire taxa poluare abby abby Am solicitat AFP restituirea taxei auto platita in decembrie 2010. Raspuns negativ . Am o nelamurire .Acum la instanta ce trebuie sa cer ?Cate capete de ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 ContSters42601 ContSters42601 Buna ziua ,am vazut ca Guvernul a modificat taxele de timbru pentru instante.Conform noilor modificari cei care se vor adresa instantei pentru nererspectarea ... (vezi toată discuția)