avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale transmitere si cesinarea unei societati de la 2 ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

transmitere si cesinarea unei societati de la 2 asociati la altii 2

Am incheiat un act aditonal la notariat pentru transmiterea socitatii si cesinarea contracost a capitalului social a s.c. pe care am adminirtrat-o impreuna cu un alt asociat . Atunci am predat stampila si actul firmei. Noii asociati nu au mers la camera de comert pentru a se inregistra ei cu sediul lor social (in consecinta tot noi figuram la cam. de comert cu sediul nostru). In actul aditional de la notar spune ca noii asociati au acceptat cesiunea iar noi nu mai avem nici un fel de drept banesc sau de alta natura in ceea ce priveste firma,sediul firmei se schimba,societatea va fi administrata de noii asociati,restul de clauze din actul constitutiv si le insusesc.Dar dupa toate acestea scrie ca acest act isi produce efectele dupa INDEPLINIREA CONDITIILOR DE FORMA SI PUBLICITATE PREVAZUTE DE LEGE(SPECIFIC ca am vrut sa rezolv cu ei problema inregistrarii lor la reg comertului da nu am avut cu cine)De atunci din 2005 numai probleme care a culminat cu o comunicare din partea judecatoriei ca firma cu sediul social la noi trebuie sa plateasca o suma de bani catre alta firma.VA ROG MULT AJUTATI-MA CU UN SFAT ! VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 23:24, 11 Decembrie 2010
Pai chiar dvs afirmati ca :
Hotararea AGA are efecte fata de terti, dupa anuntarea la ORC, si publicarea in monitor.

ceea ce este corect
Cum interpretati acest lucru ?
Dvs ati fost vreodata la ORC sa depuneti vreun dosar ?
adrian stoica a scris:


Dvs ati fost vreodata la ORC sa depuneti vreun dosar ?


Da am fost in calitate de asociat, respectiv administrator. In alta calitate nu am dreptul de a depune actele. Nu pot sa merg pentru o societate cu care nu am nimic de a face.
Pai ce ar zice cei de la ORC daca eu vin sa depun documente pentru modificarea actului constitutiv? :stunned: “Stimabile in ce calitate vrei sa faci modificari la firma? Sunteti cumva asociat, administrator, sau reprezentat imputernicit?”
Chiar ma gandesc, ce ar fi sa dau o fuga la ORC si sa cer modificarea catorva firme doar asa de placere. =D>

O societate se constituie intai, apoi isi numeste administratorul, dupa care urmeaza facuta inregistrarea la ORC de catre administrator, eventual alte persoane imputernicite.

Daca asociatii numesc un nou administrator, acestuia ii revine obligatia inregistrarii la ORC, eventual poate fi numit si un asociat care sa faca aceasta.
Un asociat sau administrator care nu mai este asociat sau administrator nu poate avea nici o obligatie, si nici un drept de a face modificari.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
kappauser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Modificare firma alexbejan alexbejan Am o firma suspendata cu 2 asociati. Ma intereseaza ce am nevoie(acte) si cat ar costa sa fac urmatoarele modificari. 1. un asociat cedeaza partile ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)