avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minori

Buna

Am si eu o intrebare legata de divortul cu minori. Sunt casatorit cu o cetateana romana/australiana si ea doreste sa divortam si eu nu sunt deacord , avem un copil impreuna si urmeaza sa merg si eu in australia . Doresc in ce masura poate divorta de mine daca nu sunt deacord si avem si copil impreuna , plus ca divortul ar fi o formalitate pt ea caci noi tot vom fi impreuna.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Scorpionul , utilizator 19:27, 21 Decembrie 2010
Daca sotia dvs. doreste sa divorteze, nimeni nu o poate impiedica din punct de vedere legal. Actiunea de divort se va depune la instanta in a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. In ceea ce priveste copilul, in cazul in care este minor, fiecare din parinti poate cere custodia sa, bineinteles cu program de vizita si pensie alimentara din partea celuilalt.
daca doamna convinge instanta ca "relatiile sunt grav vatamate si casatoria nu mai poate continua", i se va accepta cererea de divort
Mircea Teis a scris:

Daca sotia dvs. doreste sa divorteze, nimeni nu o poate impiedica din punct de vedere legal. Actiunea de divort se va depune la instanta in a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. In ceea ce priveste copilul, in cazul in care este minor, fiecare din parinti poate cere custodia sa, bineinteles cu program de vizita si pensie alimentara din partea celuilalt.

Ea se afla in Australia cu fetita ,care s-a nascut acolo ,sotia avand dubla cetatenie ,iar domicilul nostru comun se afla in Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roman casatorit cu australianca Scorpionul Scorpionul Buna seara! Sunt roman si m-am casatorit in Romania cu o cetateanca australiana si avem impreuna o fetita ,nascuta in Australia ..Acum am primit viza temporara ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului Scorpionul Scorpionul Sunt casatorit cu o romanca stabilta in australia si avem impreuna un copil care la nascut acolo si inca nu are si cetatenie romana ( eu sunt inca in romania ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de copii CorinaCristinne CorinaCristinne Buna seara, se da urmatoarea situatie: sotie, cetatean roman, sotul, cetatean turc. Au locuit 2 ani impreuna in Turcia, in 2014 s-a nascut o fetita, care are ... (vezi toată discuția)