avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... distrugere,vatamare si ultraj contra bunelor moravuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

distrugere,vatamare si ultraj contra bunelor moravuri

daca partile vatamate isi retrag plangerile de distrugere si vatamare ar ramane fapta?si ce as putea pati cu acuzatia de utraj contra bunelor moravuri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:17, 10 Decembrie 2010
Retragerea plangerii penale inlatura raspunderea pemnala a persoanelor reclamate.
Cred ca trebuie sa detal;iati mai mult cu privire la ultrajul contra bunelor moravuri sau contextul general in care au fost produse infractiunile despre care faceti vorbite
Retragerea plangerii penale pentru infractiunile prevazute de art. 180, 181, 184 alin. 1 si 3 Cod penal, conduce la inlaturarea raspunderii penale a faptuitorului/invinuitului/inculpatului. In celelalte cazuri, nu.
In cazul infractiunii de distrugere - art. 217 Cod penal - retragerea plangerii prealabile inlatura raspunderea penala, cu exceptia cazului in care bunul este in intregime sau in parte al statului.
Pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri - art. 321 C.pen. - se prevede sancţiunea inchisorii de la 1 la 5 ani (alin. 1) sau de la 2 la 7 ani (alin. 2 - daca s-a tulburat grav linistea si ordinea publica). ;)
Ar exista si posibilitatea sa primiti o amenda administrativa.
Daca ajungeti la instanta probabil ca veti primi o pedeapsa cu suspendare daca toate celelalte probleme juridice s-au rezolvat.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere beatrice9 beatrice9 sotului meu i s-a dat condamnarea de 5 luni cu executare ptr. ultraj la bunurile moravuri din care a facut 4,acum cei care au depus plangerea impotriva lor ... (vezi toată discuția)
Art 217,321,322 mihaela1985 mihaela1985 Am vazut ca s-a schimbat Codul Penal si nu stiu exact ce inseamna urmatoarele articole: -art.321 alin.1 C.p -art.322 alin. 1 C.p -art 217 alin 1 C.p - art ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna ultraj contra bunelor moravuri ContSters119694 ContSters119694 sotul meu a avut o cearta cu un baiat care a venit la noi in fata portii sa se certe cu el,s-au luat la cearta sotul meu l-a alergat si l-a lovit cu un fier in ... (vezi toată discuția)