avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari asociatia de locatari

Va rog sa imi spuneti cat poate aplica penalizari de intarziere pe zi , la plata pentru intretinere , administratorul unei asociatii de locatari ?
Mentionez ca locuiesc intr-o locuinta inchiriata , nu am semnat nici un contract cu Asociatia de locatari ...doar ca acum administratorul imi spune ca penalizarile sunt de 0,1 % pe zi ...Exista o lege care clarifica acest lucru ?
Multumesc .
Catalina
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 18:41, 10 Decembrie 2010
Da, legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Art. 49. - (1) Asociatia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizari pentru orice suma cu titlu de restanta, afisata pe lista de plata. Penalizarile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de intarziere si se vor aplica numai dupa o perioada de 30 de zile care depaseste termenul stabilit pentru plata, fara ca suma penalizarilor sa poata depasi suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari, afisate pe lista lunara de plata, este de maximum 20 de zile calendaristice.
Chiar daca sunteti chirias si nu proprietar, pentru plata la termen a listei de plata aveti aceleasi atributii ca si proprietarul : sa plati la timp ce aveti pe lista de plata, in caz contrar se aplica penalizari - asta depinde ce cuantum a fixat AG dar nu mai mare de 0.2%/zi. Daca nu ati semnat nici un contract, adeziune sau mai stiu eu ce acte cu proprietarul sau asociatia.
Daca ar fi toti sau majoritatea car enu platesc la timp, cei de la asociatie cu ce banii sa plateasca la timp facturile catre furnizori??? si acestia la randul lor aplica penalizari, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)
Se pot aplica 2 tipuri de penalizari la asociatiile de proprietari? elena covaci elena covaci in cadrul asociatiei noastre s-au aplicat 2 tipuri de penalizari:penalizari de 0.2% pe zi si penalizarile ce au venit de la furnizori conform restantei din ... (vezi toată discuția)
Penalitati intretinere filimonandreea filimonandreea buna ziua ! Sunt si eu un restantier la intretinere, ca multi altii nu de rea credinta incepand cu anul 2002 pana in prezent; pana acum cateva luni de ... (vezi toată discuția)