avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum sa scot copilul de pe numele tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum sa scot copilul de pe numele tatalui

asi dori sa imi spuneti cum sa scot copilul de pe numele tatalui?tatal cand s-a nascut copilul el era pe numele fostei sotii si copilul l-a trect pe numele tatalui lui.noi am trait in concubinaj,dupa care la 2 ani de la nasterea copilului tatal a parasit domiciliul,ne mai dand niciun semn de viata.acum as dori sa trec copilul pe numele meu,deoarece vreau sa plec din tara pt ai asigura un trai mai bun.va rog anticipat sa imi raspunde-ti si sa ma sfatuiti cum sa fac.va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: gargaritarita , utilizator 17:11, 10 Decembrie 2010
indiferent de numele purtat de copil, pt a trece granita aveti nevoie ori de acordul tatalui dat la notar, ori de hotarare judecatoresca de incredintare a minorului.
De nume nu puteti scapa numai daca isi da tatal acordul sau il decadeti din drepturile parintesti.Sau...cand implineste copilul 18 ani solicita schimbare de nume pe cale administrativa.Asta daca nu se insoara s trece pe numele nevestei.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa trec copilul pe numele meu cioran camelia cioran camelia am un copil rezultat din concubinaj ,iar copilul ie trecut pe numele tatalui ,iar tatal de cind sa nascut copilul nu s-a interesat de iel nici ce face nici ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati - iesire din tara cu minor Andreea Iordache Andreea Iordache Eu am trait in concubinaj...copilul e pe numele tatalui ...la judecatorie mia dat pensie de intretinere ,custodie comuna fara drept de vizita ca el nu a cerut ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului Maria-AdelaMarko Maria-AdelaMarko buna ziua! am si eu o nelamurire,am custodia totala a copilului,tatal ma poate impiedica sa plec cu copilul in italia?? (vezi toată discuția)