Am contestat un p.v de circulatie care mi-ar fi suspendat permisul de conducere .Intr-un final am pierdut procesul am fost la tribunal si mi-a spus ca trebuie sa fac o cerere de eliberare a sentintei iar cu aceasta sa merg la politie pentru a preda permisul .Daca nu fac aceasta cerere pentru eliberare a sentintei care ar fi riscurile.Petru ca am mare nevoie de permis si vreau sa mai prelungesc perioda aceasta.Practic politia nu il poate suspenda fara sentinta irevocabila pe care trebuie sa o depun eu .
Incepind cu 25.11.2010 OUG 195 a fost modificat si nu mai este necesara depunerea sentintei ci doar a permisului.
In consecinta, indiferent daca aveti sau nu permisul asupra dvs, nu aveti dreptul de a conduce masina, sanctiunea fiind executata din ziua urmatoare pronuntarii recursului. In plus, nepredarea permisului in 15 zile de la pronuntarea recursului se sanctioneaza cu 30 de zile perioada suspendare care se adauga la cele deja aplicate prin pv contestat si ramas definitiv dupa respingerea recursului.
Permis retinut
tomas1973
buna ziua,
Mi-a fost ridicat permisul de conducere pe motiv de neacordare prioritate pe trecerea de pietoni.Am depus contestatie insa nu am PV. deoarece am ... (vezi toată discuția)
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)