avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA vanzare apartament
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

vanzare apartament

Firma detine un apartament pe care vrea acuma sa -l vanda altei firme, ambele firme fiind platitoare de tva.
Intrebarea mea este se poate emite factura cu tva sau nu?.Mentionez ca aparatmentul a fost construit in 1975 deci este un imobil vechi .Ce note contabile intocmesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jester , utilizator 13:29, 10 Decembrie 2010
...conf codului fiscal daca sunteti platitor de tva trebuie sa vindeti cu tva chiar daca e vb de un imobil vechi intrucat exceptia scutirii se aplica conform normelor de aplicare doar contribuabililor al caror obiect de activitate e tranzactionarea imobilelor...
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
ContSters4579, utilizator
sunteti intr-o grava eroare d-le dragomir.
scutirea de tva se aplica tuturor imobilelor vechi, indiferent daca persoana impozabila vanzatoare are sau nu in obiectul de activitate tranzactii imobiliare.
intrebarea mea este: in ce an ati cumparat apartamentul? atunci cand firma a achizitionat apartamentul, a dedus tva aferenta, fie si prin taxare inversa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la vanzare apartament detinut de firma CMARGARIT CMARGARIT Buna ziua, O societate comerciala a achizitionat un apartament in anul 2007 cu taxare inversa la TVA. Acum societatea doreste sa vanda acel apartament. ... (vezi toată discuția)
Tva la vanzare imobil de pe firma urmuzache urmuzache O firma platitiare de tva vinde un apartament cumparat in 2014 pentru care am dedus tva 24% As dori sa stiu ce regim TVA plactic acum la vanzarea acestui ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)