avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... o lamurire va rog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

o lamurire va rog

as dori o lamurire in urmatoarea speta.
intru-un dosar solutionat in fond in luna iunie anul acesta....fac o cerere de repunere in termenul de apel (nu arat motivele, insa consider ca sunt intemeiate)
cererea o trimit la judecatoria care a solutionat dosarul si il are in pastrare.
Cine este competent sa se pronunte pe cererea de repunere in termenul de apel?
Judecatoria..sau Tribunalul - ca instanta de apel..

In cazul meu, judecatoria zice ca cererea de repunere in termenul de apel este asimilata unui apel si va trimite dosarul la Tribunal pentru judecare..

ceea ce e o prostie cred eu, pentru ca..daca judeci asa apelul - e tardiv -
de asta am facut si cererea de repunere in termenul de apel
Cel mai recent răspuns: nicoleta_85 , utilizator 15:04, 10 Decembrie 2010
Judecatoria inainteaza dosarul Tribunalului in vederea solutionarii apelului.
Tribunalul va solutiona cererea dumneavoastra. In cadrul sedintei de judecata, inainte de a se discuta despre motivele de apel, se va discuta despre cererea de repunere in termen si vor ramane in pronuntare pe aceasta.
multumesc pentru raspunsuri, domnilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare in ce conditii se depune? clau1858 clau1858 Am un dosar de pretentii in care vreau sa depun o cerere de stramutare pentru judecarea apelului, din motive intemeiate, insa hotararea pe fond la Judecatorie ... (vezi toată discuția)
Suspendare proces civil bună ziua!va rog daca ma puteti ajuta ... danalida danalida Cerere suspendare facultativa a procesului civil art 413 alin 1),pct.1 Ncpc Bună ziua!Va rog daca ma puteti ajuta cu un răspuns. Am ... (vezi toată discuția)