fals in inscrisuri oficiale, uz de fals - pedeapsa inchisorii, posibil cu suspendare. oricum, va avea cazier judiciar si va fi exmatriculat din facultate.
imi pouteti da mai multe detalii va rog din suflet, am inteles de la facultate ca a trimis instiintarea de exmatriculare acasa, luni- marti o primeste, stiti ce ar putea scrie in ea, care ar fi pasii urmatori?
Totul este logic,nimeni care a absolvit scoala generala nu poate merge direct la facultate.
Avand in vedere ca respectiva persoana a folosit acte false pentru a dovedi o pregatire care nu o poseda,ca intrat ,prin incalcarea legii,deci in mod fraudulos in aceasta institutie se va constata ca nu poate avea calitatea de student.
Vor fi sesizate organele de urmarire penala ,care vor intreprinde cercetari penale sub aspectul infractiunilor de fals si de uz de fals.
I se va intocmi dosar penal,in cadrul caruia vor fi administrate probatorii in dovedirea faptelor comise si respectiv,in aparare.
Recomandarea ar fi sa recunoasca fapta pentru a putea beneficia de o reducere a pedeosei cu 1/3,conform art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010
Coruptie in scoli
marcica
Cunosc o persoana, promotia 1974 si in clasa a 6-a a ramas repetent, si nu a mai urmat cursurile, dar totusi a optiunut un certificat de 10 clase.
Cine se ... (vezi toată discuția)
Fals in act
gabige
Va rog sa-mi spuneti de ce sunt pasibil in cazul in care am semnat o demisie a unui angajat de-al meu. Respectivul angajat a fost trimis in Franta la munca, ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa inselaciune
alinluap
Buna ! Am si eu o intrebare , acuma 2 ani am fost silit de anumite persoane sa inchiriez 3 masini la care aceste prsoane au facut acte false si m-au pus sa le ... (vezi toată discuția)