Am o problema si sper sa ma puteti ajuta.Acum cateva zile la punctul de lucru al firmei la care sunt administrator s-au prezentat doi agenti de la politia comunitara Iasi acestia mi-au cerut actele firmei si actul de identitate fara sa imi spuna un motiv in prealabil.Am prezentat actele, dupa care mi-au adus la cunostinta ca sunt sanctionata cu o amenda cu valoare intre 1500 si 2500 lei pentru simplul fapt ca eram la punctul de lucru. Le-am explicat domnilor agenti ca punctul de lucru este inchis ,i-am invitat si in incinta punctului de lucru pentru a se convinge ca nu exista marfa in magazin , nu aveam nici semnul cu "deschis"in priza dar cu toate acestea acestia domni mi-au spui ca imi vor da amenda conform hotarari primarului Iasi de a inchide toate magazinele gen aromatherapy shop.I-am rugat sa imi arate pe site-ul primariei Iasi de la calculatorul din punctul de lucru , hotararea primarului privind aceste magazine.Acestia s-au enervat si au spus ca nu intra in atributiile lor informarea cetatenilor ci este obligatia noastra. Nu au completat amenda de fata cu mine sau cu martori pur si simplu au spus ca voi fi amendata si au plecat.Ei nu au avut cum sa dovedeasca ca magazinul era deschis,nu aveau martori iar bonuri fiscale nu s-au mai eliberat de cateva zile magazinul fiind inchis.Din cate stiu amenda se stabileste in functie de gravitatea faptei si circumstante incepand de la avertisment pana la maximul amenzii.Deasemeni le-am explicat ca nu am luat la cunostinta de hotararea {verbala ca nu am gasit nicaieri pe site-ul primariei publicat absolut nimic} primarului cu privire la interzicerea magazinelor gen weed shop.Recent am primit amenda prin posta si vreau sa depun o contestatie dar nu stiu exact unde ce si cum trebuie sa fac si daca am sorti de izbanda.Va multumesc orice sfat este binevenit.
Se poate depune o contestatie la procesul-verbal de contraventie la judecatoria in a carei raza teritoriala s-a constatat contraventia. In dovedirea contestatiei puteti veni cu orice mijloc de proba considerati dumneavoastra ca este oportun solutionarii cauzei. Sanse de a obtine o solutie favorabila, din relatarea oferita de dumneavoastra, exista.
In Procesul Verbal trebuie obligatoriu sa fie mentionata institutia unde puteti face contestatie precum si termenul de contestare. In caz contrar faceti o contestatie la Judecatoria Iasi si solicitati anularea PV pe motivele invocate de dvs.
Studiati si legea in baza careia v-a amendat firma, este obligatoriu sa fie consemnat in PV acest act normativ precum si articolul in cauza.SUCCES =D>=D>=D>
Buna ziua,
Sincera sa fiu nu agreez aceste magazine dar avand in vedere ca muncind cinstit mori de foame prefer mai bine prima varianta.
Nu stiu daca va ajut sau va incurc mai mult, dar cititi cu atentie Ordonanta Guvernului 2/2001 publicata in Monitorul Oficial I, nr.410/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
Ceea ce stiu suna in felul urmator>
1. Cei ce au venit in contol trebuiau sa se legitimeze ca fiind anume de la Politia X, se mai intampla ca vin si necunoscuti cu legitimatii false nui prima data.
2. Dupa ce s/au legitimat trebuia sa va arate decizia de control stiu ca asa se practica la fisc ca o dovada ca eu au fost trimisi de cineva in ziua si data de sa va verifice.
3. Chiar daca au facut cele de mai sus tind sa cred ca a fost o farsa si sa va zic de ce, e doar o parere nu o luati drept cea buna, daca tot au constatat ceea ce ei pretind si dumnevoastra nu atunci de ce nu au facut procesul verbal care trebuia semnat de ei sau de dumnevoastra unde sa se aduca la cunostinata cele depistate si eventual daca sunt in masura sa stabilesca si cunatumul amenzii. Daca ar fi facut acest proces verbal ati fi putut sa contestati dar asa nu vad dovada lor sa va amendeze sai dovada dumnevoastra sa contesati asupra la ce?
Ma gandeam la o simpla chestie cand te opreste politia si/ti da amenda ca nu ai parcat unde trebnuie sau ca nu aveai centura se duc ei oare la birou si fac proces verbal daca tot esti de fata si poti sal semnezi caci e conditie obligatorie?
Eu ias fi luat la rost, da cine sa cred, pai cum au venit ei pot veni multi din politie.
Citit ordonanta si decideti ce aveti de facut. E bine sa fi avut martori cred.
Am primit amenda recomandata prin posta. Cuantumul amenzii este de 1500ron.Din cate am aflat am inteles ca la aplicarea unei astfel de amenzi trebuie intocmit proces verbal cu martori.In amenda se mentioneaza ca nu nu era de fata nici un reprezentatnt al firmei desi m-am prezentat ca fiind administrator,i-am prezentat actele firmei si actul de identitate.