avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
:offtopic:
Cred ca este timpul sa puneti capat discutiilor offtopic .... nu cred ca are relevanta salariile judecatorilor sau numarul de dosare pe care il solutioneaza cu titlul topicului ;)
Bine ati revenit.:)
E adevarat ca discutia aluneca de la fondul ei dar totusi exista anumite elemente care determina aceeasi problema o hotarare gresita :

-lipsa de impartialitate a instantei ( incalcarea dreptului la un proces rezonabil, etc)
-coruptia
-neatentia judecatorului pe fondul oboselii acumulate (nr de 79 sau 150 de dosare )
-nestiinta partilor de a stii cum sa se judece si de a stii ce probe sa administreze in fata instantei.

Toate aceste elemente pot duce la admiterea unei plangeri la CEDO.
Nu vroiam sa scriu acestea intrucat, acum discutia va putea continua.Si cine vrea isi poate expune punctul de vedere.:)

avocat Claudiu Lascoschi
elis a scris:

:offtopic:
Cred ca este timpul sa puneti capat discutiilor offtopic .... nu cred ca are relevanta salariile judecatorilor sau numarul de dosare pe care il solutioneaza cu titlul topicului ;)
Intreb si eu, ca user,domnule Elis, pana la urma care este rostul acestui site, care se numeste "AVOCATNET"?
Cei care il acceseaza au dreptul la opinie sau nu? Stiu, anticipez ca veti face trimitere la acel regulament de functionare al "FORUMULUI", parte integranta al acestui site, caruia ar trebui sa i se aduca anumite imbunatatiri, daca este cazul!
Altfel, se restrictioneaza anumite discutii in acest forum?



-lipsa de impartialitate a instantei ( incalcarea dreptului la un proces rezonabil, etc)


Toate aceste elemente pot duce la admiterea unei plangeri la CEDO.
avocat Claudiu Lascoschi


Aduc eu discutia on topic,la ceea ce ma intereseaza,desi mai e mult pina la finalitatea unei hotariri CEDO.Si va intreb,d-lor avocati:e normal ca intr-o tara, presedintele ei,dupa pronuntarea unei sentinte sa influenteze justitia prin declaratii de presa total nefondate,necunoscind probele din dosar si facind afirmatii repezite in stilul sau caracteristic?


Ma opresc aici nu de teama cenzurii,nu mai am teama de nimic ,ci de multa lehamite.O seara buna va doresc,cu respect!
u.b.i.k. a scris:

tudorioan a scris:

Asa o fi, dar solutioneaza dosare de toate felurile si atunci...ce ne facem? Nu sunt specializati pe diferite materii!

:O De unde le scoateti ? Sunteti plin de informatii si pareti a avea raspuns pentru orice. Exista insa o problema. Mare. Informatiile pe care le postati sunt in general gresite. Si asta o scriu fara a intra in polemica cu dumneavoastra. ;)
Entre deux, domnule tudorioan, judecatorii sunt destul de specializati, astfel chiar si la instantele cu 3-4 judecatori exista complete specializate (civil, familie, fond funciar, etc.). Ca sa nu mai vorbim de tribunale ori de curtile de apel.
Ca veni vorba despe 70 de dosare pe sedinta. Stiti cate cauze are pe sedinta, in medie, un judecator din Germania sau Italia ?
Domnule "u.b.i.k.", se pare ca ma bagati in seama! Puteti sa va exprimati si in greaca veche, uitati ca traim in secolul XXI, mai mai exact in anul de gratie 2008! Sa nu uitati ca traim in Romania, nu in Germania! Ce s-a intamplat cu acele "specializari" ale judecatorilor...actele normative de modificare a Codului de procedura civila, dupa anul 1989, au condus la revenirea functionarii instanelor judecatoresti cu sectii specializate(tribunale si curti de apel!). In acest sens, exista si legi care intaresc acest lucru. Despre specializarile magistratilor, pe sectii specializate sunt in curs de formare! Dureaza mult, pentru ca sunt situatii cand unii sau altii nu se adapteaza legislatiei in permanenta schimbare, de fapt instabila! Gresit va exprimati, domnule! Nu postez "informatii gresite", doar opinii personale! Am considerat ca acest site nu este o agentie de presa pe care sa postez "informatii gresite"!

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)