avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
Daca cererea a fost admisa la CEDO, in regim de urgenta este foarte bine! Felicitari! In ceea ce priveste magistratii din Romania, or fii si ei oameni, dar fac prea multe greseli prin hotararile pe care le dau. De foarte multe ori, desi hotarasc in numele legii, hotararile sunt contrar legii. Asta este justitia din Romania!!
Am ajuns si la contestatie in anulare.Stiam ca nu am nicio sansa. Dar am incercat si asta.Da,cererea e admisa la CEDO,camera 1.O sa dureze,asa cum am mai spus nu ma intereseaza compensatiile materiale.Decit poate reabilitarea in fata societatii.E prematur sa vorbesc despre asta,atita timp cit un om se afla in penitenciar,indura o dezumanizare ce nu ti-o pot oferi decit penitenciarele rominesti.Nu a fost un proces echitabil...dar traim in Romania!
La CEDO se va rezolva situatia cu siguranta, dar trebuie rabdare! Este necesara si reabilitarea, acest lucru se va intampla numai dupa ce se va pronunta instanta europeana. Este pacat ca nu platesc adevaratii vinovati, magistratii, pentru greselile pe care le fac. Este condamnat statul roman sa plateasca pentru aceste greseli, asta este justitia romaneasca!
Si asa ajungem cu discutia logica iarasi la...de ce sa platesc eu,contribuabil,cetatean platitor de taxe si impozite(deloc mici) greselile justitiei romine? Adica:voi obtine(poate) o compensatie materiala platita din banii mei.Nu e culmea ironiei?


Asta este legea romana, de fapt sunt protejati magistratii, desi au salarii exagerat de mari! De altfel, este reglementata prin lege situatia in care un cetatean roman castiga la CEDO, statul va plati acestuia ceea ce s-a hotarat, ulterior se va indrepta acelor magistrati care au gresit cu o actiune in regres pentru a recupera sumele respective. Asa se prevede in textul de lege, dar... atat si nimic mai mult! Traim in Romania, nu?

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)