avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
Eu nu cunosc niciun caz dovedit pe baza de culpa a judecatorului.
Despre raspunderea magistratilor-fie ei judecatori sau procurori-pentru ceeea ce fac,solutiille pe care le dau in civil sau penal,de regula gresite! tot statul roman plateste! Nu am auzit pana acum despre actiune in regres promovata impotriva vreunui magistrat roman, desi statul roman pierde cu brio la CEDO, aproape toate procesle care sunt pe rolul acestei instante europene. Si plateste Romania cu varf si indesat pentru ceea ce magistratii sai, s-au pronuntat impotriva legilor tarii!
Domnule avocat_lasco, despre ce incercati sa vorbiti? Culpele magistratilor-judecatori/procurori- este ceva de SF!
Sunteti in bransa avocatilor si va puneti o intrebare la cunosteati si raspunsul! Corect ar fi sa va respectati meseria pentru care ati opta si, in aceeasi masura sa va respectati clientii care va platesc, pentru cauzele pentru care va cauta.
Stimate domn Tudorioan, respect si clientii si judecatorii care judeca bine.
Nu pentru faptul ca critic judecatorii sunt angajat de clienti.Fac tot posibilul sa castig in tara si probabil ca sunt foarte explicit in fata instantei cand fac acest lucru.De aceea nici nu am ajuns la CEDO cu procesele mele.;)
Statul roman pierde la CEDO datorita legilor date de parlament, care a avut interes sa fie asa.Nu ma refer la actuala guvernare.
Judecatorii nu sunt vinovati daca respecta o lege proasta data de guvernanti pt ca judecatorii nu sunt mai presus de lege.Din acest motiv ei nu pot fi trasi la raspundere intr-o eventuala actiune in regres.
In principal si aproape in mod exclusiv, statul roman pierde procese pe revendicari imobiliare.Legea 10 este una proasta si nu numai.
De aceea nu sunt judecatorii de vina.Deci, nu au culpa.
Nu vreau sa comentez mai mult pt ca voi spune lucruri pe care degeaba le mai spun astazi si nu ajuta la nimic.
Sper ca am fost suficient de explicit.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat Claudiu Lascoschi a scris
Judecatorii nu sunt vinovati daca respecta o lege proasta data de guvernanti pt ca judecatorii nu sunt mai presus de lege.Din acest motiv ei nu pot fi trasi la raspundere intr-o eventuala actiune in regres.

X-(
Asta numai daca faci abstractie de Constitutie (parca art. 20 alin. 2) arata ca au prioritate conventiile si tratatele internationale in care Romania este parte. Asadar cand o lege incalca prevederile Conventiei E.D.O. se aplica prevederile celei din urma si nu legea. Conventia este la urma urmei tot lege dar de un nivel superior, asa ca normele de nivel inferior (chiar si cele constitutionale) trebuie sa i se conformeze, si la fel si judecatorii.

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)