avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
Ce inseamna ca ti s-a admis o plingere(s-a inregistrat la CEDO) intr-un proces penal? Se afla in camera 1.Avocatul imi spune ca poate dura 3,6 luni sau 5 ani-:)).Am primit un nr. de inregistrare pe fax.Asta inseamna ca s-a admis?

O intrebare retorica pt. justitie:daca noi cistigam procesul in neshpe ani,in afara de bani,ca o reparatie morala, ce nu ma intereseaza ,cine ii da libertatea luata pe nedrept sotului meu?Libertatea nu se cumpara cu bani.
Inseamna ca CEDO va judeca plangerea respectiva. Durata poate fi estimata, nicidecum nu se poate da un termen fix de solutionare a cestei cereri de catre CEDO.
De la CEDO nu puteti primi mai mult decat bani. Curtea constata ca au fost incalcate anumite articole din Conventie si stabileste, in functie de cererea partii, cuantum-ul despagubirii si al cheltuielilor.
Daca aveti avocat ales, el va poate lamuri cel mai bine.
Da,am avocat ales...scump la vorba.De aceea caut surse de informare.Probabil atunci cind profesezi ceva nu trebuie sa dai multe detalii clientilor tai.La ce foloseste comunicarea?Sintem persoane ocupate care stim ce avem de facut.

Punind cap la cap informatiile obtinute(si cu sprijinul vostru benevol,multumesc) nu vreau sa spun decit un singur lucru:mai e mult pina departe in justitia romina,reparatii morale de la CEDO nu ma intereseaza,o revizuire a dosarului la noi in tara...hai sa fim seriosi! Sotul meu o sa fie acasa si nu vreau sa mai aud de justitia romina si de procese.Nu mai am puterea necesara!

Deci sa..."Traim bine".Valul de procese pierdute la CEDO cine le suporta? Statul roman(adica contribuabilii) sau magistratii care au dat sentinta. Devin prea acida si e timpul sa bag in marsarier,scuze.


Cu respect,noapte buna! Am editat pt.emoticoane,le urasc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 August 2008
Lucia N., utilizator
Banii suportati de statul roman se suporta din bugetul de stat adica din taxe si impozite platite contribuabili.
Statul are drept de regres dar este adesea o problema de legislatie si nu judecatorii se fac vinovati.
Altfel spus, se platesc greselile parlamentului din banii publici.
Cum parlamentul este ales prin vointa poporului se poate sustine cum ca si poporul este vinovat...caci el plateste oalele sparte...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)