avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
elis a scris:

Nu inteleg, de ce vi s-a parut logic ca instanta de recurs sa nu fi facut acest lucru? Nu ati fost prezent la judecarea cererii dvs de recurs, nu ati vazut ce probe a administrat in recurs instanta ?
Ce ati cerut in cererea initiala de spuneti ca trebuia tratata ca un litigiu de munca?
Cadrele M.I.R.A. au raport de serviciu, nu de munca.


Pe scurt situatia a fost urmatoarea:
Sefii mei directi au propus promovarea mea printr-un raport. O data cu mine au mai fost propusi inca 2 colegi. Acest raport e o formalitate, practic, deoarece in el se spune doar ca am avut o activitate buna in general (respectivul raport e catalogat secret de serviciu, si chiar nu stiu de ce, pentru ca informatiile din el nu ar avea cum sa-l prejudicieze pe angajatorul meu)
Raportul a mers la seful de sector care l-a aprobat. Apoi, conform legii de org. a politiei judiciare, acesta a cerut avizul procurorului general al PICCJ. A abtinut avizut, dar la cateva zile dupa aceasta am fost implicat intr-un asa zis "eveniment" la mine la serviciu. In fata sefului de sector am sustinut ca sunt nevinovat. Acest lucru s-a constatat si in urma cercetarii prealabile disciplinare.
La 2 sapt. dupa ce dosarul meu a fost clasat de insusi seful de sector, acesta da o dispozitie (secret de serviciu) prin care cei doi colegi ai mei sunt promovati efectiv. De mine nu zice nimic.
La solicitarea mea scrisa, imi raspunde ca, chiar daca am fost gasit nevinovat in urma cercetarii disciplinare, a considerat ca am dovedit carente in pregatire deoarece nu as fi cunoscut un plan de masuri pentru aplicarea programului de combatere a birocratiei. Eu nu am gasit in nici o prevedere legala sau de ordin intern ca o aprobare deja data, sa poata fi "sistata".
De remarcat ca "planul de masuri" nu la-m gasit nicaiei si nici in acest moment nu stiu ce contine. :(
Iar Programul cu birocratia se refera la compartimentele de relatii cu publicul, nu la activitatea mea din fisa postului!
De mentionat ca si fisa postului e secret de serviciu.
Asa ca, aceste doc. secrete de serviciu nu le-am putut pune la dispozitia instantei. Si nici ordinele MIRA care se refera la promovare.
In privinta litigiului de munca, am considerat ca legislatia noastra speciala se completeaza cu cea din Codul Muncii (deci inclusiv cu prev. art. 287) Si mai ales ca dreptul meu la egalitate de sanse si tratament (in privinta promovarii) fusese si el incalcat.
Offtopic! Elis, este regulamentar sa postezi 2 mesaje consecutive? la 7.24 si la 7.30?
Cu aleasa consideratie, V. :)
:surrender:
Se mai intampla ... uneori mai am si eu o scapare ... nu ca altii ;) ... care frecventeaza acest gen de postare

era un mesaj prea lung ...si cred ca de aceea l-am impartit in doua ;)
Mi s-a admis cererea intr-un proces penal la CEDO.Ce urmeaza acum?Avocatul nu mi-a dat detalii,decit m-a sunat si mi-a spus.
Dacă plângerea este găsită admisibilă, se trece la faza a doua - înregistrându-se plângerea, care va cuprinde stabilirea faptelor, se incearca o rezolvare amiabilă, şi dacă încercarea de rezolvare amiabilă va da greş se va întocmi un raport cu care va fi sesizată Curtea, care va pronunţa, în respectiva cauză, o hotărâre.
Din momentul în care cererea a fost declarată admisibilă, trebuie folosită una din limbile oficiale ale Curţii, dacă preşedintele Marii Camere nu autorizează folosirea în continuare a limbii în care a fost întocmită, în acest caz partea care a solicitat autorizarea trebuie să asigure interpretarea sau traducerea în limbile engleză sau franceză a observaţiilor orale sau scrise, şi să-şi asume şi cheltuielile ce rezultă din aceasta.
Odată ce a decis să reţină o petiţie individuală, Curtea poate invita părţile să-i supună alte elemente de probă, precum şi observaţii scrise. Aceste observaţii scrise sau documente nu pot fi depuse decât în termenul fixat de preşedintele Camerei sau de judecătorul raportor, iar în cazul în care nu se respectă acest termen, acestea nu vor fi adăugate la dosar, cu excepţia cazului în care există o decizie contrară a preşedintelui Camerei.

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)