avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Admisibilitate plangere CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Admisibilitate plangere CEDO

Care sunt conditiile de admisibilitate a unei plangeri individuale la CEDO? De cand curge termenul de 6 luni ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 00:30, 19 August 2008
Multumesc pentru raspuns.Daca petitionarul,respectiv sotul meu,se afla in penitenciar ce sanse are sa iese?Cererea a fost admisa la urgenta.
Dupa adoptarea hotararii CEDO favorabila sotului dvs, in termen de un an de la data ramanerii definitive a hotararii Curtii Europene a Drepturilor Omului poate face cerere de revizuire a hotararii de condamnare . Cererea se adreseaza Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care judeca cererea in complet de 9 judecatori.
Mi s-a spus in seara acesta ca urmeaza verificarea tuturor documentelor depuse in dosar.Verificarea veridicitatii lor.In ce stadiu ma aflu?Ce urmeaza?Avocatul este inca la Strassbourg,nu il pot intreba prea multe prin telefon.

Dupa ce camera a decis sa admita cererea, ea poate invita partile sa prezinte probe suplimentare si sa depuna observatii scrise, inclusiv o eventuala cerere pentru satisfactie echitabila din partea reclamantului. Daca in faza de examinare a admisibilitatii cererii nu s-a tinut o audienta, ea poate sa decida organizarea unei audiente cu privire la fondul cauzei
Presedintele camerei poate, in interesul unei administrari corecte a justitiei, sa invite sau sa autorizeze orice stat contractant, care nu este parte la procedura, sau orice persoana interesata, alta decat reclamantul, sa depuna observatii scrise, si, in circumstante exceptionale, sa ia parte la audienta. Un stat contractant, al carui cetatean este un reclamant intr-o cauza, poate interveni de drept.
In timpul procedurii referitoare la fond, negocierile purtate in vederea asigurarii unei reglementari amiabile pot fi purtate prin intermediul Grefierului. Negocierile sunt confidentiale.

Oricum cele mai multe detalii vi le poate da avocatul dvs.
Multumesc mult pentru raspuns.Intradevar in acest stadiu ma aflu,tot ceea ce ati descris mai sus.M-a informat avocatul.

Alte discuții în legătură

Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)
Dupa recurs urmeaza cedo??? ContSters75393 ContSters75393 Buna ziua.Sunt parte vatamata intr-un dosar in care am fost agresat de un grup de persoane iar din acest grup am ajuns in instanta doar cu unul pentru ca ... (vezi toată discuția)
Adresare catre cedo. Imparatul Imparatul Se face la CEDO dupa ce am epuizat in tara toate caile ordinare de ataca? Chiar daca se afla in revizuire, facuta oricum in afara termenului, dar care este ... (vezi toată discuția)