avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare debit posibil/prescris
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare debit posibil/prescris

buna ziua,am si eu o mare problema...in cursul anului 2005,respectiv luna decembrie am incheiat un contract de servicii cu firma de telefonie abc pe 2 ani..din motive financiare la acea perioada nu am reusit sa platesc vreo 2 facturi in jur de 300 de lei....am primit cateva notificari de plata in cursul anului 2009 de la firma..ABC...ca am de plata 650 de lei cu penalizari,in fine...la ora actuala primesc astazi o noua scrisoare prin care mi se cere sa platesc 1180 ron in termen de 5 zile,sau cel tarziu pana pe 22.10.2010,am sunat astazi la abc si mi s-a facut o oferta,adica platesc 350 de lei akm,restul pana la 688.88 lei pana pe 22.10.2010.
Dna operator mi=a facut aceasta reducere de la 1188 pana la 688,in caz contrar,conform scrisorii,dupa 22 va trimite acea solicitare de executare silita.
Mi-a spus ca voi primire lichidarea datoriei dupa ce achit suma de 688 lei.
Ce ar trebui sa fac? am cerut sa imi trimita o copie dupa contract,dar a zis ca nu se poate,e confidential....sincer,va rog in mod afectuos sa ma ajutati cu un raspuns: sa platesc prima transa sau e prescrisa datoria? Mentionez ca s-a inchis contractul de servicii in dec 2207 ,dupa spusele d-nei de la ABC.

Va multumesc anticipat, si astept raspuns !!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
Nike_27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nike_27 , utilizator 12:01, 11 Decembrie 2010
logic ca v-a facut reducere, ca datoria e prescrisa.
@Nike_27

Va rog stergeti denumirea societatilor implicate in discutie deoarece in forum se discuta ideea.
Multumesc.

Obs.Contractul de prestari servicii/cesiune-dupa caz, nu este titlu executoriu.Nu se va trece direct la o executare silita...cred ca s-a incercat o intimidare a dvs.
MULTUMESC FRUMOS PT RASPUNS,DAR IN ACEST CAZ CAND MA VOR SUNA MARTI CEAS PUTEA FACE? POT SA IMI I-A MASINA? SPUNETI-MI VA ROG FRUMOS CUM AR TREBUI SA MA ADRESEZ.

VA MULTUMESC DEOSEBIT,ASTEPT INDICATII !!!
termenul de presriptie e de 3 ani de la data scadenta a facturii.
daca stiti ca acest termen a fost depasit, puteti sa nu platiti. sper sa stati bine cu nervii, ca astia odata bagati in seama, or sa va sune si-n sculare, si-n culcare
fara o incuviintare de executare silita obtinuta de la instanta , nu va iau masina sau orice altceva.
@Nike_27

Daca ar trebui sa glumesc, ar trebui sa va intreb daca aveti baterii/energie...(era si un banc...pe tema asta) pentru ca observ ca..desi nu v-ati conformat atentionarii, ati scris inca doua mesaje, incalcand iarasi dispozitiile din Regulamentul de postare prin folosirea in exces a scrisului cu litere mari, de tipar.

Indicatii pentru marti: "folositi echivalentul scrisului cu litere mari de tipar" pentru ca, vorba colegei mele, gi_jane : "or sa va sune si-n culcare, si-n sculare"...sau intrerupeti conexiunea telefonica.

Multumesc frumos.

Edit later:12.12.2010
@Nike_27
:offtopic:Nu mai postati acelasi subiect de mai multe ori deoarece, conform Regulamentului de postare, aceste topicuri dublate, triplate (in cazul dvs.) sunt/vor fi sterse.

Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Posibil executare silita firma recuperare Silviu1987 Silviu1987 Buna ziua, am luat un credit de nevoi personale in 2007 de la Banca RBS pe care am putut sa-l platesc o perioada apoi am ramas fara job din cauza crizei din ... (vezi toată discuția)
S-a prescris datoria? palcristina palcristina Buna seara, in anul 2003 sora mea a luat un credit de la o banca,credit pentru nevoi personale.in anul 2004 din motive medicale s*a pensionat pe caz de ... (vezi toată discuția)
Cum aflu daca s-a prescris datoria? CristiZau CristiZau Buna, am un credit personal la banca luat in 2012 sau 2013. Eu sunt stabilit in alta tara si nu am platit nimic de aproximativ 5 ani. In urma cu un an sau doi ... (vezi toată discuția)