avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Site firme
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Site firme

As vrea sa creez un site in care sa public spre exemplu date despre firme Denumire Adresa si Contacte. Aceste date le iau de pe site-ul firmelor sau alte site-uri unde gasesc date despre ele.
Imi puteti spune daca incalc cumva drepturile acestora de protectie a datelor cu caracter personal? Sau daca intru in conflict cu vreo lege daca public asa ceva fara a cere acordul fiecareia in parte?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:09, 11 Decembrie 2010
Daca publicati datele firmelor nu incalcati legea cu privire la protectia la datele de protectie personala intrucat acestea nu au asa ceva.
Singura problema ar fi ca ar trebui sa le cereti acordul scris pentru publicare, dar nu ca le-ati incalca aceste drepturi pe care va temeti ca le veti incalca.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Da, expresia "date cu caracter personal" nu are aplicabilitate la PJuri.

Depinde de date, daca pe site-ul meu scrie "Toate drepturile rezervate", ce drept puteti avea sa copiati numarul de telefon pe un alt site fara acord?

Ce puteti face este sa publicati denumirea firmei, adresa site-ului si alte informatii publice privind societatea (cod fiscal, infiintare, bilanturi, asociati, administrator, puncte de lucru), care sunt declarate de firma la Registrul Comertului si sunt informatii publice.

Tot astfel, consumatorii pot marca pozitia cunoscuta de ei pe harta a societatilor comerciale. Astfel se obtine pozitionarea firmelor in servicii cum ar fi Google Maps etc.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2010
eumarian, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra!www.avocatnet.ro/content/for...
Sa inteleg ca informatiile publice sunt numai cele de pe site-uri publice ca cel al registrului comertului, sau pot fi considerate informatii publice si cele din anunturi sau reclame publicitare pe anumite site-uri, sau bazele de date ale acestora?
Informatiile publice sunt cele pe care societatea comerciala este obligata sa le declare public in cadrul procedurilor legale (cand se infiinteaza, cand isi modifica structura). Numarul de telefon nu este public, daca societatea nu doreste acest lucru.
Nu vreau sa va contrazic, dar...totusi numarul de telefon ar trebui sa fie public daca nu se face mentiune expresa cu privire la acest aspect.
Reclama tine de societatile comerciale si daca o societate nu intelege sa isi tina numarul secret acesta poate fi considerat public.Mentiunea aceasta trebuie sa fie expres prevazuta.

Daca societatea si-a publicat datele intr-un anunt din ziar sau pe internet si de asemenea numarul de telefon, nu se poate sustine ca numarul de telefon ar fi secret.

Alte discuții în legătură

Datele firmei sunt informatii publice ? MihaiAdrian77 MihaiAdrian77 Buna ziua Sunt curios ce lege permite publicarea datelor de inregistrare, adresa, nr de tel pe net sau catre alte firme pentru srl, pfa etc. fara acordul in ... (vezi toată discuția)
Anexa la decizie asociat unic - contorul de cuvinte mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc să întrb daca se contorizeaza şi antetulcu denumirea societăţii , CUI . Nr in reg . comerţului . (vezi toată discuția)
Este legal ca orc si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale pfa ang-2012 ang-2012 Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul. Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea ... (vezi toată discuția)