avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare obligatorie locuinta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare obligatorie locuinta

Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar intrebarea mea este daca mai suntem obligati sa incheiem polita obligatorie pentru locuinta? Sincer,nu-i vad rostul, noi oricum platind de 10 ori mai mult. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 20:46, 15 Decembrie 2010
tehnic vorbind o puteti incheia, dar nu aveti garantia ca in caz de dauna sunteti despagubita. La un moment dat a fost se pare o informare de la PAID prin care se puteau asigura si blocurile cu bulina, insa ulterior aceasta s-a revocat. Probabil cunostinta dvs. a facut aceasta polita in perioada de cateva zile in care a fost valabila solicitarea PAID.
Da, Doamna.Probabil...Oricum, sa speram - meru...speram - ca nu va fi un dezastru..Altfel, ar fi normal ca cine a platit si...supravietuit sa fie despagubit, chiar daca masura respectiva a durat, ca orice minune...doar trei zile. Asiguratorul a incasat banii, totusi...Va multumesc, din nou si va doresco searabuna.
mihacireasa a scris:

Dar daca eu imi inchei AZI asigurare facultativa cu riscurile prevazute de cea obligatorie, mai sunt nevoita sa o inchei si pe cea obligatorie ?

Problema ar fi ca nu puteti incheia AZI o astfel de polita, pentru ca asiguratorii nu au dreptul sa cuprinda in facultativa riscurile catastrofice pana la valoarea de 10000/20000 E , avand instructiuni metodologice in acest sens (polita cu fransiza).Sa asteptam publicarea si apoi se vor modifica si instructiunile/abilitatile asiguratorilor.Chiar si cei participanti la PAID vor trebui sa-si modifice politele combinate,pe care abia le oferisera pe piata.#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie sava elvira sava elvira Buna seara, Am incheiata o asigurare facultativa a locuintei valabila pana la data de 06 octombrie 2011,asigurare care include si riscurile din asigurarea ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)