Buna seara!As avea mai multe intrebari in legatura cu aceasta asociatie! Toti locatari din blocuri sunt chiriasi pentru ca nu a trecut inca un an de cand le-am primit sa le putem cumpara!Am hotarat sa facem aceasta asociatie in urma mai multor intalniri pe aceadta tema, dar de mai bine de doua luni persoana desemnata sa se ocupe de toate acestea ( administratorul) nu ne-a spus nimi exact,nu am vazut nimic concret decat ca tot dam bani dar asociatia nu s-a infintat! Am achitat 27,00 lei la inceput pt infintare!zilele trecute ne-a spus ca trebuie sa adunam 1200 de lei pt capital social.(e obligatoriu aceasta suma pt capitalul social? Ca eu un Srl si minimul a fost 200 de lei).mai vrea inca 20 de lei pentru cazier fiscal! Avem nevoie de cazier fiscal?eu nu stiu exact ce acte implica dar am cateva cunostinte care au infintat nu demult o asociatie si nu au avut nevoie de cazier si toate actele i-au costat in jur de 20 lei pe apartament! In plus administratorul ne-a spus deasemenea ca trebuie sa faca ceva curs pentru a putea intra noi cu asociatia in Asociatia Nationala a proprietarilor din Romania si pentru a obtine fonduri pentru reabilitarea blocurilor! Eu nu inteleg cum putem sa intram in Asociatia Nationala din moment ce noi suntem doar chiriasi si nu proprietari!!! Iar despre fonduri , din cate stiu eu noi nu avem voie sa aducem modificari pana cand nu suntem proprietari! As vrea sa stiu cate din ce ni s-a spus sunt adevarate si ce implica aceasta asociatie de locatari, si la ce ne ajuta! Va multumesc!!
1. Administratorul nu se poate ocupa de infiintarea a nimic pentru ca el nu va reprezinta pe dv., chiriasii, ci este un angajat al proprietarului.
2. Nu-i dati niciun ban pentru ca nicio infiintare de asociatie nu costa bani. Ideea cu 27 lei si cu 1200 lei trebuie sa v-o explice prin texte de lege, nu asa...pe vorbe.
3. Nu trebuie niciun cazier fiscal pentru infiintarea asociatiei, deci nici cei 20 lei sa nu-i dati, cazierul ii trebuie lui pentru dosarul de atestat de la primarie.
4. Nu puteti intra in nicio Federatie de asociatii de proprietari pentru ca nu sunteti constituiti si nici nu puteti fi, de vreme ce sunteti chiriasi, in asociatie de proprietari.
5. Reabilitarea termica se face prin primarie, nu prin Federatii de asociatii sau alte asemenea aberatii.
Ati sesizat foarte corect problema!
Ce pot eu sa va spun este ca acest administrator este un escroc sau un incompetent in mana altora care vor sa va estorcheze de bani si care evident se vor risipi in neant si nu veti primi nicio justificare.
Nu mai platiti niciun ban!
El vrea sa-si faca cursul de administrator pe banii dv. E smecher, vrea sa va prosteasca de-a binelea. Cursul sa si-l plateasca din banii lui daca vrea atestat. E atestatul lui, nu al blocului. Daca dupa ce isi ia atestatul pe banii dv., nu-i mai convine sa stea acolo, pleaca si se angajeaza in alta parte cu un atestat platit din banii dv., iar voi, locatari blocului ramaneti si cu banii dati si fara administrator!
Va puteti face o asociatie de locatari, dar care nu seamana cu asociatia de proprietari si o faceti pentru o perioada limitata, pana cand veti putea cumpara apartamentele si veti deveni proprietari. Aceasta asociatie de locatari ar avea scopul de a va reprezenta in relatia cu proprietarul. De infiintarea ei trebuie sa se ocupe un comitet de infiintare, ales dintre dv., chiariasii, nu administratorul.
Asociatia de proprietari este reprezentanta unor proprietari si se constituie pentru administrarea proprietatii comune.
Asadar exista diferente de substanta intre cele doua feluri de asociatii.
Blocuri anl
omul70
Blocurile ANL pot fi administrate de o asociatie de proprietari?
Se stie ca proprietarul blocurilor ANL este chiar Agentia Nationala a Locuintei iar legea ... (vezi toată discuția)