avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salariu

Buna ziua va rog sa mi oferiti o solutie la urmatoarea problema:
Ca urmare a efectuarii unor cursuri de specializare in cadrul Ministerului Apararii datorez statului roman suma de 17000 de ron.
In anul 2007 am hotarat sa plec din sistemul militar in sistemul privat urmand sa platesc esalonat sub forma unei popriri pe salariu suma in cauza.
Initial s-au facut prelevari din salariu pana la o suma in cuantum de 8000 de ron printr -o banca comerciala ,dupa care am intrat in somaj,sistand pentru o perioada de 6 luni plata.
Ulterior am reluat plata catre administratia financiara locala la fel prin prelevari de 33% din cuantumul salariului..
Care este intrebarea mea...Toti banii pe care cea de a doua banca i-a prelevat de la mine nu au fost virati la timp in contul AFP pe motiv ca banca asteapta sa se adune o suma consistenta pentru a-i depune in contul AFP...Evident aceasta inseamna dobanda,dobanda platita de catre mine..nu de catre ei
Cum as putea rezolva totusi pe o cale amiabila aceasta problema?
1.Din ce am inteles banii platiti in prima transa cu prima banca (cei 8000) nu mai sunt luati in calcul la plata(replica administratiei financiare ),intrucat intre timp au survenit dobanzi....
2.Atata vreme cata mie mi se fac prelevari din salariu de doua ori pe luna(si la avans si la lichidare) este firesc ca o unitate bancara (cea de a doua) sa faca depunerile catre AFP o data la 2 luni jumatate?
Cine plateste dobanda...?#-o..nu ca nu as sti raspunsul
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 07:06, 11 Decembrie 2010
Poate ca ar trebui sa notificati bancii faptul ca aceste sume pe care ea le retine sunt purtatoare de penalitati si ca, in cazul in care nu le vireaza la data incasarii lor, o sa va indreptati impotriva lor pentru a suporta acest prejudiciu pe care vi-l produce.
Banuesc ca aveti chitante sau extrase de cont cu privire la data la care vi se fac retinerile din salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe conturi dragos1978 dragos1978 Buna Ziua, Am si eu o problema. Am cumprata prin credit ipotecar un apartament, datorita situatiei financiare, am ajuns in situatiaexecutarii silite. ... (vezi toată discuția)
Blocare cont ContSters109653 ContSters109653 Exista o suma minima de la care AFP ( MEF) pot bloca contul unei persoane juridice ? Contul PJ poate fi blocat si pentru 1 leu ? VA INTREB PT CA AM CAZ DE ... (vezi toată discuția)
Executare silita: 30 de luni poprire 1/3 pe salariu AlexScarlon AlexScarlon Acum 30 de luni, plus minus cateva zile, am fost executat silit de o banca pt un credit. Am primit acasa ordinul judecatoresc cu poprirea pe salariu, in ... (vezi toată discuția)