avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... firma recuperare debite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

firma recuperare debite

Buna seara!
Asociatia de locatari a dat cativa debitori la o firma de recuperari pentru care trebuia sa plateasca 10%+tva comision.
Intrebarea mea este cum recuperam acest comision?
Cel mai recent răspuns: ianasi elena , utilizator 12:12, 16 Decembrie 2010
Puneti in sarcina debitorilor plata.Mi se pare normal ca firma de recuperare sa solicite debitorilor si plata comisionului plus tva.
Multumesc pentru raspuns, asa am si facut am trecut comisionul pe listele de plata la cheltuieli pe beneficiar.Insa firma respectiva a zis ca trebuia repartizata tuturor locatarilor nu numai debitorului ceace mi se pare o aberatie deoarece toti locatarii isi platesc intretinerea la zi iar din cauza restantierilor au avut si apa calda sistata.Tocmai de aceea v-am cerut parerea.
Comisionul il puneti in sarcina de plata a restantierilor, ca ei sunt cauza cheltuirii acestui comision, nu asociatia in ansamblu.
Nu este just ca cineva care a achitat datoria sa fie obligat la plata unor cheltuieli suplimentare.Ati procedat corect punand sa plateasca doar restantierii.
Buna ziua!
Problema este ca nu a achitat integral debitul fiind restanti si la ora actuala.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri si Sarbatori fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere- litigiu gi-jane2 gi-jane2 Buna ziua ! Asociatia actioneaza in instanta pe locatar , nu pe proprietar pt recuperarea unei restante de 2000 lei acumulata in cca 2ani. Instanta pune in ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante intretinere poparlan poparlan este legal sa se apeleze la firme de recuperare pentru recuperarea datoriilor la asocia de proprietari (vezi toată discuția)
Cheltuieli justificate? anjinsan anjinsan Buna ziua, O asociatie de proprietari angajeaza o societate de recuperare creante pentru rezolvarea problemelor cu restantierii la intretinere. Pentru ... (vezi toată discuția)