cum recuperez o taxa de 3% platita la CEC , pentru un proces civil,am inteles ca aceasta taxa se recupereaza dar nu stiu cum
mi sa spus sa platesc 3% din valoarea imobilului ,taxa ce intra in bugetul M.J.
procesul sa incheiat ,defapt este vorba de urmatoarele:
mi-a murit o matusa ,si impreuna cu sora mea a zis sa facem actiune pentru fiul meu la casa, ca fiind singurul proprietar al acelui imobil
cind am inceput actiunea ,baiatul a platit a taxa de timbru, pentru actiune, ca si cum
ne-ar fi dat in judecata,dupa care la al doilea termen a aparut acea lege in care , ne obliga pe noi sa platim o taxa de 3% din valoarea imobilului,pe care ulterior dupa inchiderea procesului se recupereaza
dar nu stiu cum se procedeaza,eu am platit-o la CEC ,pentru bugetul de la M.J.ce trebuie facut
pt taxa de timbru se depunea o cerere de restituire la instanta.pana acum ceva vreme, erati in drept sa vi se restituie integral daca depuneati tranzactie (va intelegeati asupra impartelii) la primul termen.
acum, dupa noua lege, taxa nu se mai restituie.
puteti cere plata cheltuielilor de judecata de la partea cu care va judecati si le veti primi in parte sau integral, daca veti castiga procesul
Partaj
ContSters79003
Buna ziua
am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta...
daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Pretentii
VOVA6
Impreuna cu un alt coproprietar am deschis o actiune in pretentii in care solicitam o suma de bani pentru faptul ca nu am folosit casa si terenul (pe ultimii ... (vezi toată discuția)
Divort
ContSters116348
daca tranzactia este realizata la primul termen putem recupera taxa de timbru =in ce conditii ,cum si de la cine sau este mai putin costisitor un schimb de ... (vezi toată discuția)