avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CAS,somaj si sanatate dupa incetare CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CAS,somaj si sanatate dupa incetare CM

Buna ziua,
Incepand cu luna aprilie va trebui sa imi gasesc alt loc de munca.
Pe perioada cand imi caut alt loc de munca nu as vrea sa pierd vechimea de munca deoarece doresc sa raman gravida si nu as vrea sa am intrerupere --necesare de 12 luni pt a primi indemnizatia de nastere.
Intrebarea este pana voi depune CM la alta societate unde trebuie sa platesc darile catre stat (CAS,somaj,sanatate) pt a avea o continuare de cel putin 12 luni ?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: lilip , utilizator 15:20, 27 Martie 2008
Se face contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru ce perioada doriti.. In functie de venitul trecut se plateste CAS, CASS si somaj. Nu trebuie sa faceti contracte pentru fiecare contributie in parte.
Am fost la Casa de Pensii si am fost informata ca am nevoie de cartea de munca ca sa pot safac ceva dar problema e ca , cartea de munca urmeaza sa fie ridicata de lacamera de munca de angajator si in maxim 3 0de zile sa pot sa o am eu. Pana o voi primi eu nu pot face nimic??? Totusi eu vreau sa imi platesc darile pt a nu avea intreruperea ! Ar ajuta cel putin o copie mia veche de la cartea de munca ?
Va multumesc

Nu ar strica totusi sa incheiati un contract individual de asigurare la Casa de asigurari de sanatate de care apartineti, avand in vedere faptul ca in viitor veti avea nevoie de servicii medicale (spitalicesti sau de alta natura).In situatia dumneavoastra se poate achita contributia la salariul minim pe economie.
Incercati sa explicati situatia legata de cartea de munca la Casa de Pensii si intrebati eventual si care este procedura pentru achitarea contributiei retroactiv pentru aceste 30 de zile, ca sa nu aveti intrerupere.
Se poate face, asa cum am mai scris, contract de asigurare cu Casa de pensii incepand cu data cand a avut loc incetarea contractului de munca.
In baza acestui contract se platesc si celelalte contributii ....cass, somaj
Va multumesc pt raspunsuri,
Am primit un raspuns favorabil de la Casa de Pensii cum ca pot face contractul si in lipsa cartii de munca (deoarece aceasta se afla la ITM) si poate fi adusa in momentul cand o voi avea.
VA multumesc

Alte discuții în legătură

Care e perioada cotizare pentru a beneficia de indemnizatie cresterea copilului? macovei adina macovei adina Buna ziua, Care este perioada minima de cotizare pentru a benefica de indemnizatia de crestere a copilului? In cazul in care am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pt 3 luni. doresc sa platesc din mana toate contributiile. ar fi posibil? margarita_lkb margarita_lkb Buna ziua! Sun educatoare titulara cu contract de munca pe durata nedeterminata intr-o gradinita de stat. Am 18 ani vechime in invatamant fara nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi platesc singura cartea de munca? danapaval danapaval mai am de luat somaj pana pe 19 decembrie si as vrea sa stiu daca pot sa-mi platesc singura cartea de munca pana imi gasesc ceva.nu vreau sa am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)