lilip a scris:
Buna ziua,
Incepand cu luna aprilie va trebui sa imi gasesc alt loc de munca.
Pe perioada cand imi caut alt loc de munca nu as vrea sa pierd vechimea de munca deoarece doresc sa raman gravida si nu as vrea sa am intrerupere --necesare de 12 luni pt a primi indemnizatia de nastere.
Intrebarea este pana voi depune CM la alta societate unde trebuie sa platesc darile catre stat (CAS,somaj,sanatate) pt a avea o continuare de cel putin 12 luni ?
Va multumesc
Puteti sa platiti mult si bine contributii la casa de pensii pentru ca nu veti beneficia de continuitate pentru a beneficia de concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani............... acesta se acorda doar daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ati avut venituri supuse impozitului pe venit din activitati profesionale..................nu daca ati platit cas, cass si somaj. Contractele respectiva va asigura altceva decat stagiu pentru CIC.
Asa ca aveti nevoie de venituri lunar pentru care sa datorati impozit pe venit..................nu este nevoie sa fie luna lucrata complet...........
Va sugerez sa va ganditi la un contract civil de exemplu cu o societate de asigurari, sa faceti RCA, pensii private, alte astfel de activitati si sa aveti de ex. 1 RCA pe luna incheiat si atunci veti beneficia de conditia necesara pentru a putea solicita concediu pentru ceresterea si ingrijirea copilului.