avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata CAS,somaj si sanatate dupa incetare CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata CAS,somaj si sanatate dupa incetare CM

Buna ziua,
Incepand cu luna aprilie va trebui sa imi gasesc alt loc de munca.
Pe perioada cand imi caut alt loc de munca nu as vrea sa pierd vechimea de munca deoarece doresc sa raman gravida si nu as vrea sa am intrerupere --necesare de 12 luni pt a primi indemnizatia de nastere.
Intrebarea este pana voi depune CM la alta societate unde trebuie sa platesc darile catre stat (CAS,somaj,sanatate) pt a avea o continuare de cel putin 12 luni ?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: lilip , utilizator 15:20, 27 Martie 2008
lilip a scris:

Buna ziua,
Incepand cu luna aprilie va trebui sa imi gasesc alt loc de munca.
Pe perioada cand imi caut alt loc de munca nu as vrea sa pierd vechimea de munca deoarece doresc sa raman gravida si nu as vrea sa am intrerupere --necesare de 12 luni pt a primi indemnizatia de nastere.
Intrebarea este pana voi depune CM la alta societate unde trebuie sa platesc darile catre stat (CAS,somaj,sanatate) pt a avea o continuare de cel putin 12 luni ?
Va multumesc

Puteti sa platiti mult si bine contributii la casa de pensii pentru ca nu veti beneficia de continuitate pentru a beneficia de concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani............... acesta se acorda doar daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ati avut venituri supuse impozitului pe venit din activitati profesionale..................nu daca ati platit cas, cass si somaj. Contractele respectiva va asigura altceva decat stagiu pentru CIC.
Asa ca aveti nevoie de venituri lunar pentru care sa datorati impozit pe venit..................nu este nevoie sa fie luna lucrata complet...........
Va sugerez sa va ganditi la un contract civil de exemplu cu o societate de asigurari, sa faceti RCA, pensii private, alte astfel de activitati si sa aveti de ex. 1 RCA pe luna incheiat si atunci veti beneficia de conditia necesara pentru a putea solicita concediu pentru ceresterea si ingrijirea copilului.
adelaida_07 a scris:

Puteti sa platiti mult si bine contributii la casa de pensii pentru ca nu veti beneficia de continuitate pentru a beneficia de concediu pentru crestere si ingrijire copil pana la 2 ani............... acesta se acorda doar daca in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului ati avut venituri supuse impozitului pe venit din activitati profesionale..................nu daca ati platit cas, cass si somaj. Contractele respectiva va asigura altceva decat stagiu pentru CIC.
Asa ca aveti nevoie de venituri lunar pentru care sa datorati impozit pe venit..................nu este nevoie sa fie luna lucrata complet...........
Va sugerez sa va ganditi la un contract civil de exemplu cu o societate de asigurari, sa faceti RCA, pensii private, alte astfel de activitati si sa aveti de ex. 1 RCA pe luna incheiat si atunci veti beneficia de conditia necesara pentru a putea solicita concediu pentru ceresterea si ingrijirea copilului.

Ce zici de asta ;) :
Cele 12 luni pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
...............................
d) au realizat perioade asimilate stagiului de cotizare în sistemul public de pensii, în condiţiile prevăzute la art. 38 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare;
.....................
ART. 38
(1) În sistemul public se asimilează stagiului de cotizare şi
perioadele necontributive, denumite în continuare perioade asimilate, în
care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiază de drepturi de asigurări sociale, cu
excepţia celor prevăzute la art. 40 lit. a)-c) şi e);
b) a urmat cursurile de zi ale învăţământului universitar, organizat
potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective, cu condiţia
absolvirii acestora;
c) a satisfăcut serviciul militar ca militar în termen sau militar cu
termen redus, pe durata legal stabilită, a fost concentrat, mobilizat sau
în prizonierat.

Citesc si nu imi schimb parerea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2008
adelaida_07, utilizator
Puteti argumenta de ce ceea ce scrie in articolul 38 nu are aplicabilitate pt situatia descrisa?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care e perioada cotizare pentru a beneficia de indemnizatie cresterea copilului? macovei adina macovei adina Buna ziua, Care este perioada minima de cotizare pentru a benefica de indemnizatia de crestere a copilului? In cazul in care am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pt 3 luni. doresc sa platesc din mana toate contributiile. ar fi posibil? margarita_lkb margarita_lkb Buna ziua! Sun educatoare titulara cu contract de munca pe durata nedeterminata intr-o gradinita de stat. Am 18 ani vechime in invatamant fara nicio zi de ... (vezi toată discuția)
Pot sa-mi platesc singura cartea de munca? danapaval danapaval mai am de luat somaj pana pe 19 decembrie si as vrea sa stiu daca pot sa-mi platesc singura cartea de munca pana imi gasesc ceva.nu vreau sa am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)