Bunaziua.
Problema mea e simpla dar delicata.
Dupa ce am depus tot la ORC si apoi la primarie, am achitat o taxa de 100 ron pt autorizatie si mi s-a dat un bon de la registratura in baza careia mi s-a zis ca pot functiona pana la eliberarea autorizatiei de functionare care dureaza 2 saptamani.
Am vrut sa dau drumul la magazin dar un prieten care era in aceeasi situatie a avut neplacerea de a fi vizitat de politia primariei care a zis ca fara autoriztie nu se poate functiona si ca a inteles si el gresit si ia dat o amenda.
E corect?
Pot functiona sau nu?
El sa faca contestatie la amenda?
Multumesc!
sigur ca este corect.
atentie!
aveti nevoie , la la primarie, si de aprobarea orarului de functionare, nu numai de autorizatie de functionare.
daca e nevoie de 2 saptamani, atunci sigur ca imprimatul acela este facut la monetaria statului.
si inca ceva: Nu mai platit, niodata, ceva pana nu vi se da in schimb altceva.
Ref. prieten.
el si-a facut singur neplacerea. trebuia sa depuna cererea la primarie, sa solicite autorizatia sau sa ni se comunice data eliberarii ei si putea face dovata ca e ok.
Deci eu timp de 2 saptamani trebuie sa astept sa aprobe primarie autorizatia si orarul care l-am cerut?
Si in cazul in care ar trage de timp sau intarzieri si sa deschid de la anu de acum, se poate si asta?
Multumesc!
deschiderea fara orar este mai grava.
chestia cu "monetaria statului" a fost doar un fel de am-mi exprima, habar nu am ce. eu pretind si semnez aceste autorizatii in max. 24 ore.
tot eu as face urmatorul lucru: m-as duce la primarie cu cererea si as solicita sa-mi stipuleze pe ea, termenul de eliberare. as face eu un orar, care sa corespunda cu cel din cerere si asbaga cheia in usa si apoi as zice: Buna ziua, cu ce va servim. avem..
Bafta si graba ca vin sarbatorile!
Care ar fi termenul maxim de eliberare a autorizatiei?
Primaria e din Bacau si cred ca ar vrea sa imi dea autorizatia in ultima zi in care ar putea legal.
Daca as solicita sa-mi stipuleze pe ea, termenul de eliberare, as avea in vreun fel cum sa ii grabesc?
Am vreo solutie legala sa le cer cumva sa imi elibereze autorizatia de functionare si profil de activitate in maxim 5 zile lucratoare?
Multumesc mult!