Am o cunostiinta, care din cauza unor probleme cu un vecin, i s-a inchis magazinul. Magazinul fiind la tara. Persoana respectiva, vrea sa deschida din nou, desi are autorizatia retrasa, acel magazin. Cam cat de departe se poate duce o autoritate publica pentru a "pune cu botul pe labe" o persoana juridica, un intreprinzator ? Sa zicem ca deschide, respecta un anumit orar de functionare, bate toate bonurile in casa, plateste CAS etc la stat, dar nu plateste pentru acea autorizatie de functionare. Stiu ca se dau niste amenzi, dar pe ce nume ? Persoana in cauza se gandeste sa inchida fosta firma si sa-si faca o alta (un srl ). Nu as cere sfaturi pentru a pacali autoritatile locale, dar in aceiasi cauza sunt si eu pe-o parte. Sunt f.f. multe societati, de regula cele din centrele oraselor, care merg fara autorizatie sub diferite forme (nu au acordul vecinilor, nu au cerut acord, au relatii, etc. ) si totusi functioneaza, totusi sunt deschise, merg, sunt rentabile, si unele din ele chiar platesc si impozite la buget.
Cam care ar fi pasii de la cei mai mici pana la cei mai mari pentru un intreprinzator care ar face asa ceva ? Puscarie ? Cat ? Suspendare ? Executare ? Munca silnica ? Multumesc anticipat #-o
p.s. - unitatea ar fi intr-o zona rurala, in curtea casei, probabil intr-o cladire anexa sau chiar in casa propriu-zisa, intr-un dormitor
Cel mai recent răspuns:
Primoris SRL , Consilier juridic
16:31, 23 Decembrie 2014