avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea transcrierii transmiterii dreptului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate...

Buna ziua, pentru cei neavizati este vb. de anularea unui talon auto. Speta este urmatoarea: am primit o citatie prin care sunt citat la tribunalul Buc. (CA)impreuna cu fostul proprietar al unui autoturism . Fata de mine se cere anularea talonului-vezi titlul-, (pentru ca fostul proprietar al autovehicolului nu ar fi platit taxa pe poluare, SAU A FOLOSIT O CHITANTA DE PLATA FALSA); si fata de primul proprietar anulara inscrierii in evidenta SPCRPCIV a dobandirii dreptului de prop. asupra auto.
Temei legal oug 195/2002, ordinul 1501/2006, in drept legea 554/2004.
Intrebarea mea este urmatoare :
Stie cineva vreo speta asemanatoare, poate cineva sa-mi trimita vre-un link etc.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mars_on_line , utilizator 10:02, 18 Ianuarie 2011
nu cred ca exista speta asemanatoare . Puteti cere respingerea actiunii pe motiv ca taxa nu e datorata , contravine legii europene
din punctul meu de vedere nu aveti calitate procesual activa in dosar.
Cu d-na cazacu sunt de acord, pot invoca art 90 tr.roma, asa este, in schimb cu athe nu sunt de acord. Eu cred ca am cal. proc. pasiva (pasiva cred ) pt. simplu fapt ca ei au emis actul administrativ si ei pot cere anularea lui in CA.
cum a ramas speta de fata? ceva detalii? In cazul meu exista un tert cumparator, care a achizitionat autoturismul de buna credinta iar acum a fost chemat in judecata impreuna cu primul pro[prietar care datoreaza taxa.
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
Remus Mindru, Avocat
primul termen de jud. este in septembrie....:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto sbpackard170 sbpackard170 Am cumparat un autoturism care fusese adus din Germania si inmatriculat in 2008 de fostul proprietar. Am inregistrat-o la finante si cand am mers sa o ... (vezi toată discuția)
Circulatie pe drumuri publice cu o masina radiata maryo4ever10 maryo4ever10 Buna ziua, Azi am fost oprit de un echipaj de politie pt. un control de rutina. S-a constatat ca masina pe care o conduc este radiata din evidenta dumnealor ... (vezi toată discuția)
Actiune in anulare. invocarea lipsei calitatii procesuale pasive stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m [b]Speta pe scurt: [/b] Lichidatorul judiciar al unei societati de taximetrie deschide o actiune in anulare contra doamnei H.E. prin care cere \"[i]sa se ... (vezi toată discuția)