avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Anulare sentinta arbitrala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Anulare sentinta arbitrala

Care este taxa de timbru pentru actiunea de anulare a sentintei arbitrale?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 08:25, 14 Decembrie 2010

[ link extern ]

"Este de remarcat că şi raţiuni de echitate, în legătură cu fixarea taxei de timbru în raport cu valoarea obiectului litigiului, cer ca acţiunea în anulare să fie considerată cale de atac, timbrată ca atare, iar nu ca o acţiune propriu-zisă, care să determine încasarea unei noi taxe integrale de timbru".

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Decembrie 2010
romascanu, moderator
Nu am inteles ce vreti sa spuneti.
Pai eu n-am prea spus nimic. V-am dat doar un link catre un R.I.L. care stabileste ca actiunea in anularea hotararii arbitrale constituie cale de atac. (si am pus intre ghilimele paragraful interesant din acel RIL care ..."povesteste" ceva despre timbraj).

Consecinta logica a calificarii actiunii in anulare drept cale de atac consta in timbrarea ei ca atare ("timbrarea urmand a se face ca si pentru recurs" zice aici [ link extern ]

Cum se timbreaza un recurs zice art 11 din legea taxelor de timbru
"cu 50% din:
- taxa datorată pentru cererea sau acţiunea neevaluabilă în bani, soluţionată de prima instanţă;
- taxa datorată la suma contestată, în cazul cererilor şi acţiunilor evaluabile în bani"

Daca se aplica sau nu in practica logica de mai sus ...ne lasam surprinsi (citatia va contine si mentiunea achitatii taxei de timbru)
Ultima modificare: Marți, 14 Decembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cris_deo cris_deo buna seara . va rog sa-mi cat este taxa de timbru la apel unde se achita si ce valoare trebuie sa aiba timbru judiciar. va multumesc (vezi toată discuția)
Am vreo cale de atac daca mi se respinge actiunea ca insuficient timbrata? mariana_marian mariana_marian Daca instanta de fond imi anuleaza actiunea ca insuficient timbrata,am vreo cale de atac?Pot contesta anularea actiunii? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Statescu Statescu Buna ziua! O sentinta civila anuleaza \\"ca netimbrata actiunea. Cu drept de recurs, in termen de 15 zile de la comunicare\\". Legea spune ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)