avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contract de credit modificat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contract de credit modificat

Am un credit de nevoi personale cu ipoteca. La momentul contractarii dobanda era de 6,85 in primul an (fixa), ulterior a ajuns la 10.4 (dobanda variabila a bancii). In contract am marja bancii de 1,5 puncte procentuale, iar in urma intocmirii actelor aditionale cu care nu am fost de acord (instiintind banca in scris), marja a ajuns la 9,26 pp #-o. Oricum actul aditional a fost pus in aplicare. Intrebarile sunt:
Dupa intrarea in vigoare a OUG 50 daca dau banca in judecata, cat de greu se castiga un proces cu banca?
Se judeca de catre Tribunalul competent teritorial, adica din orasul unde locuiesc, iar recursul...........????
Cat de mult poate costa un avocat in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 08:47, 14 Decembrie 2010
Prevederile OUG 50/2010 nu cuprindeau modificarea dobanzii creditelor contractate de consumatori. Daca banca a modificat aceasta rata a dobanzii, inseamna ca nu a facut-o in baza acestei prevederi legislative pe care o nominalizati. Puteti da banca in judecata, iar actiunea dvs va fi judecata la instanta competenta material si teritorial. Dupa primirea hotararii primei instante, daca sunteti nemultumit de solutia aplicata spetei dvs, puteti utiliza o cale de atac a acesteia. Aceasta actiune ca va introduce la forul jurisdictional superior fata de instanta de fond.
Oricum veti avea nevoie de un avocat care sa va sustina in decursul derularii procesului. Un proces cu o banca nu este nici simplu si nici usor. Asadar, va recomand sa apelati la serviciile unui avocat, cu care sa discutati toate aspectele neclare pe care le aveti in legatura cu apectele juridice ce decurg din creditul angajat si cu formularea actiunii in instantele de fond si superioare.
Pentru buna regula: Tribunalul este unul singur in fiecare judet, si fiinteaza in resedinta acestuia, in vreme ce judecatoriile sunt mai multe in fiecare judet si sunt arondate tribunalului. Oricum, succes, :)
monica.voinea a scris:

Un proces cu o banca nu este nici simplu si nici usor.

asa este... si asa va fi cat timp statul roman nu intervine cu o lege contra cametei pentru limitarea dobanzii totale (sub orice denumire si pretext) si pedeapsa cu puscarie pentru depasirea ei...

cum este dealtfel, in toata europa...
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formula de calcul a variatiei dobanzii - dreptul consumatorilor? crengutamiscalencu crengutamiscalencu Am un credit de consum in EUR, contractat in Iulie 2007, cu dobanda variabila (7.25%p.a dobanda de referinta a bancii +2% p.a marja). De la data contractarii ... (vezi toată discuția)
Care este marja? dimoftedumitrusebastian dimoftedumitrusebastian Imi cer scuze. Nu am fost destul de explicit. Comletez: Creditul a fost luat de la (Banca Care Rupe :O) in anul 2007 - Maxicredit cu ipoteca si prevede: ... (vezi toată discuția)
Contract credit , marja fixa elenalili elenalili E posibil si legal ca banca sa-mi mareasca marja de la 2.5 % cat este in contract la 12.039 %? Pot sa fac o sesizare in acest caz? Si mai e posibil ca o alta ... (vezi toată discuția)