De la 1martie 2011 voi intra in co prenatal.Insa inainte de prenatal as vrea sa imi iau concediul de odihna aferent anului 2011(in cazul meu 21de zile maxim).
Este posibil si sa il iau pe tot sau nu mi se poate acorda din motiv ca incepand cu luna martie voi intra in concediu prenatal apoi cel de crestere a copilului?
Are dreptul angajatorul sa nu imi aprobe cererea de concediu de odihna?
Buna ziua. Va puteti face cerere de concediu de odihna inainte de luna intrarii in sarcina si leuzie, fara ca cele 2 concedii sa se suprapuna.
Normal concediile de odihna se efectuiaza pe baza unei programari facute de angajator............
1. Conform art.140(2) din Codul muncii CO se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Concediul de maternitate si CCC nu este activitate prestata. Asadar pe anul 2011 vi se poate da CO numai pentru lunile ianuarie si februarie.
3. Avand in vedere starea de graviditate nu vad un motiv pentru care sa nu vi se aprobe cererea de CO.
4. Daca in CCM al unitatii aveti o prevedere care stipuleaza ca aveti dreptul la CO pentru tot anul, chiar si pentru perioadele in care sunteti in concediu de maternitate sau CCC, atunci se aplica prevederea din CCM.