avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de odihna inainte de concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de odihna inainte de concediu prenatal

Buna ziua!

De la 1martie 2011 voi intra in co prenatal.Insa inainte de prenatal as vrea sa imi iau concediul de odihna aferent anului 2011(in cazul meu 21de zile maxim).
Este posibil si sa il iau pe tot sau nu mi se poate acorda din motiv ca incepand cu luna martie voi intra in concediu prenatal apoi cel de crestere a copilului?
Are dreptul angajatorul sa nu imi aprobe cererea de concediu de odihna?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 12 Decembrie 2010
Buna ziua. Va puteti face cerere de concediu de odihna inainte de luna intrarii in sarcina si leuzie, fara ca cele 2 concedii sa se suprapuna.
Normal concediile de odihna se efectuiaza pe baza unei programari facute de angajator............
1. Conform art.140(2) din Codul muncii CO se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Concediul de maternitate si CCC nu este activitate prestata. Asadar pe anul 2011 vi se poate da CO numai pentru lunile ianuarie si februarie.
3. Avand in vedere starea de graviditate nu vad un motiv pentru care sa nu vi se aprobe cererea de CO.
4. Daca in CCM al unitatii aveti o prevedere care stipuleaza ca aveti dreptul la CO pentru tot anul, chiar si pentru perioadele in care sunteti in concediu de maternitate sau CCC, atunci se aplica prevederea din CCM.
Ultima modificare: Duminică, 12 Decembrie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna kicksnkr kicksnkr Buna ziua. Sunt gravida in 7 luni si doresc sa stiu daca am dreptul la tot concediul de odihna la locul de munca, mai exact cele 21de zile. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Bună ziua. urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi ... diana23ingrid diana23ingrid Bună ziua. Urmează să intru in concediu de odihnă iar apoi aș vrea să intru in cm apoi prenetal. Câte zile de concediu am pe anul 2021? 1,75 * nr de ... (vezi toată discuția)
Co inainte de prenatal deduanca deduanca Buna seara. Acesta luna voi intra in prenatal(cele 126 de zile),ca la indemnizatie nu am dreptul,n am vechimea necesara. Inainte de a intra,din ianuaria pana ... (vezi toată discuția)