Buna seara. Acesta luna voi intra in prenatal(cele 126 de zile),ca la indemnizatie nu am dreptul,n am vechimea necesara. Inainte de a intra,din ianuaria pana in aprilie,am 7 ile de concediu. Ma rog,mai am doar 6. Voiam sa stiu daca in cele 126 de zile(aprox 4 luni),se iau in calcul alte 7 zile de co de care pot beneficia in continuarea celor 6 de pana acum? Am inteles ca in perioada celor 126 de zile contractul meu de munca continua,si deci am dreptul la co pe aceste 4 luni. Si daca mi le pot lua acum..inainte de prenatal? Mai voiam sa va intreb daca pt femeile gravide,la fel ca pt toata lumea co pe luna este de 1.75?
Va multumesc.
CO se poate lua dupa terminarea concediului de maternitate, se poate reprograma dupa efectuarea CCC sau se poate lua pana la intrarea in CCC.
Art.145 C.mun.
....
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....
2. Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare.
Eu nu iau ccc,v am si specificat..:)
Incerc sa inteleg raspunsul dvs.tra.
Voiam sa mi spuneti daca cele 7 zile de co care se acumuleaza in cele 126 de zile,le pot lua acum,luna asta,inainte de prenatal?
Eu dupa cele 126 de zile trebuie sa mi dau demisia. Nu am dreptul la indemnizatie,repet.
Multumesc.