avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expropriere imobil Str Berzei - stabilire despagubiri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expropriere imobil Str Berzei - stabilire despagubiri -

Buna ziua,
As dori, daca se poate, o parere sau un sfat intr-o problema extrem de injusta.
Cu cateva zile in urma, am primit prin posta, Hotararea de stabilire a despagubirilor nr. 186/15.09.2010 prin care ni se face cunoscut ca a fost aprobata declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor afectate de proiectul "dublarea diametralei N-S pe tronsonul Buzesti - Berzei - Vasile Parvan, etapa I din tronsonul Buzesti - Berzei - BP Hasdeu - Uranus - Calea Rahovei...", astfel incat, "s-a constata ca pentru imobilul aflat in proprietatea noastra, format din constructie cu suprafata de 58,21 mp, nu a fost depusa cerere in termen legal in conformitate cu art.5 alin.1 si alin.2 din Normele metodologice de aplicare a legii nr. 198/2004.
comisia a constata ca mama mea, care era proprietara imobilului a decedat in 19.10.2009, procedura succesorala fiind deschisa.
apoi, ni se comunica valoarea despagubirii propuse de expropriator, si anume, 88.782 lei, urmand a se consemna pe numele Biroului dNotarului Public care s-a ocupat de succesiune.
Se mentioneaza deasemenea ca despagubirile vor fi eliberate la cererea expropriatorului, pe baza certificatului de mostenitor.

fata de cele notate mai sus, as dori sa stiti ca pana la data primirii acestei corespondente, - 7 dec. nu am primit nici o comunicare, sau nici un fel de alta instiintare.

in actul de vanzare cumparare a imobilului, este specificat ca o data cu locuinta se vinde si o cota indiviza de 71,69% din parile de folosinta comune ale imobilului si 72,77 mp de teren aflat sub constructie conform art.33 din HG 20/1996, suprafete despre care nu se face nicio referinta in Hotararea comunicata.

Tinand cont ca imobilul compus din 2 camere si dependinte, se afla pe strada Berzei, la intersectia cu str. Vulcanescu, (la nici 1km fata de Piata Victoriei) mi se pare ca suma stabilita ca despagubire, aprox. 20.000 euro este absolut ridicola, nefiind nici macar la nivelul Ghidului cu preturi orientative publicat de CNP Bucuresti, valabil pe anul 2010 - care era de 37.500 Euro.

In aceste conditii, ma puteti sfatui ce cale ar trebui sa urmez?

Cu suma oferita... atat de ... marinimos, nu as putea contracta nici macar o garsoniera intr-o zona periferica a orasului.

Va multumesc anticipat

Cristina Boboc

Cel mai recent răspuns: Elenacristina , utilizator 22:20, 3 Martie 2011
dar, e posibil sa se faca o expertiza pe o casa care este deja demolata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este modalitatea de a reface dreptul de proprietate si a primi despagubirile pentru terenul de 512 mp. in urma demolarii casei parintesti ? DOGY542 DOGY542 Ma numesc M.S. si am urmatoarea situatie : parintii mei in prezent ambii sunt decedati au detinut in proprietate o casa in Municipiul Braila, ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan si extravilan traversat de o conducta de transport gaze gm_mg gm_mg Suntem doua persoane pensionare, care in anul 2006 am fost puse in posesia unui teren in suprafata de 3520 mp, din care 1796 mp intravilan si 1724 mp ... (vezi toată discuția)
Sonda de titei pe teren fara acordul propietarului sau a urmasilor brazvan brazvan Buna ziua, Am o problema cu un teren si o sonda de titei care este pe el, si anume: Acea sonda este pe teren de prin anii 1973 pe cand strabunicul meu era ... (vezi toată discuția)