avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incetarea adoptiei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incetarea adoptiei

Se poate cere incetarea adobtiei de catre adoptat la majorat
fara cosimtamintul adoptatorului.Sau daca adoptatoru a decedat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:13, 13 Decembrie 2010
Adoptia poate inceta prin desfacere sau ca urmare a declararii nulitati ei. Orice persoana intersata poate cere constatarea nulitatii adoptiei, deci si adoptatul devinit major. Situatia se complica daca adoptatorul a decedat insa poate proni actiunea impotriva adoptatorului sotului decedat/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau copilul inapoi ContSters224292 ContSters224292 buna seara acum 4 ani am nascut si am dat copilul spre adoptie ,intai el a trecut in certificat ca tata si dupa doi ani a adoptat si mama acum este legal al ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire al copilului desfiat anely_gy anely_gy Ce drept la mostenire are un copil infiat caruia ii moare unul dintre parinti, iar la circa un an de zile parintele supravietuitor il desfiaza? Precizez ca nu ... (vezi toată discuția)
Intrebare adoptie noemi_n2000 noemi_n2000 Intrebarea mea ar fi urmatoarea ce se intampla in situatia in care a o mama renunta la copilul sau si il da pe acesta in adoptie si dupa o vreme de 10 ani vrea ... (vezi toată discuția)